Schimbare majora la un constructor de lux. Cum vor arata masinile Bentley incepand cu 2030

Schimbare majora la un constructor de lux. Cum vor arata masinile Bentley incepand cu 2030

Bentley, unul dintre cei mai cunoscuti constructori de automobile de lux, pregateste o schimbare majora in gama sa. Iata cum vor arata masinile producatorului britanic si de ce sea iau aceste masuri.

Bentley este egal cu luxul, insa chiar si acesti producatori de masini exclusiviste se pregatesc sa intre in randul lumii, asa ca pregatesc o schimbare majora. Cum vor arata masinile producatorului incepand cu 2030 si ce trebuie sa stii despre ele.

Bentley va renunta la motorul W12

Stim cu totii ca modelele Bentley folosesc motorul W12, cu o capacitate de 6.0 litri, dar producatorul ofera si versiuni propulsate de motorul V8, de 4.0 litri. Motorul W12 a fost introdus in anul 2001, iar de atunci a fost imbunatatit continuu, pentru a trece testele emisiilor.

Citeste si: Top 5 masini second hand ieftine care te vor face sa pari bogat

Ei bine, motorul W12 isi va incheia ciclul de viata pana in anul 2026, asa ca cei care inca vor un model puternic mai au 6 ani pentru a face acest lucru sau se pot orienta catre motorul V8.

Bineinteles, principalul motiv pentru care nu vom mai vedea motorul W12 sunt emisiile de CO2, iar noile reguli nu vor mai lasa producatorii de automobile sa ofere motoare mari care polueaza mult.

Toate modelele Bentley vor fi electrice dupa anul 2030

Cu toate ca Bentley a oferit motoare V8 si W12 de-a lungul timpului, producatorul britanic se pregateste sa schimbe directia, iar acest lucru inseamna acestia vor oferi doar modele electrice.

In anul 2021, Bentley va introduce doua modele plug-in hybrid, care se vor alatura modelului Bentayga Hybrid. Fiecare model Bentley va avea o versiune PHEV pana in anul 2023.

Conform CEO-ului Adrian Hallmark, viitorul este electric pentru Bentley, iar compania nu lucreaza doar la un model ci la o intreaga familie de masini electrice. Primul model full electric de la Bentley o sa soseasca in anul 2025, iar platforma o sa fie complet nou si doar pentru vehicule fara motoare termice.

Mai mult, Hallmark a adaugat ca dupa anul 2030, Bentley nu va mai oferi motoare cu combustie interna. Compania se pregateste de schimbari destul de mari pentru ca vrea sa fie printre cei care aduc schimbarea in lumea masinilor.

Conform unui studiu facut de companie, 55% din clientii Bentley vor sa cumpere un model electric pe viitor, asa ca acum intelegem si hotararea producatorului de a isi focusa intreaga energie pe masinile electrice.

Toate aceste schimbari vor costa producatorul nu mai putin de 3 miliarde de lire sterline in urmatorii 7 ani, o suma extrem de mare, trebuie sa fim de acord. Totodata, Bentley va concedia 1.000 de angajati din cauza pandemiei ce a pus stapanire pe intreaga lume.

VIDEOCLIPUL ZILEI