Razboiul dintre samsari si vloggeri care verifica masini cu CarVertical a atins un nou nivel. Ce a putut sa-i scrie un samsar unui youtuber cunoscut

Samsarii au un nou dusman pe piata auto si anume vloggerii care verifica masinile cu ajutorul Car Vertical. Se pare ca razboiul dintre samsara si vloggeri a atins un nou nivel. Iata ce a putut sa ii scrie un samsar unui youtuber cunoscut de la noi din tara.

Cresterea spectaculoasa a numarului de materiale despre samsari si despre masinile verificate cu ajutorul Car Vertical a adus numai probleme pentru cei ce vand masini second hand de o calitate indoielnica. Ce a putut sa ii scrie un samsar unui cunoscut vlogger despre video-ul pe care acesta l-a postat.

Care este media kilometrilor dati inapoi de samsari la masinile ce ajung in Romania

Mai intai de toate, o sa va aratam si statisticile care arata in ce situatie se afla piata din Romania si de ce si noi suntem porniti impotriva samsarilor. In primul rand, va spunem ca valoarea medie a kilometrilor dati inapoi de catre samsari la masinile second hand ce ajung la noi in tara este de 59.000 km.

Citeste si: Model de anunt pentru vanzarea auto pe care il folosesc in special samsarii

Drept urmare, cei ce cumpara masinile rulate platesc in jur de 2.000 de euro in plus, pentru ca pretul masinilor creste cu 15-20% dupa ce kilometrajul este dat inapoi. Adaosul mediu pentru o masina este intre 1.800 si 2.400 euro.

Nu spunem ca toti samsarii procedeaza la fel, insa majoritatea masinilor vandute de acestia au probleme, au fost lovite si reparate ori asamblate din bucati, iar kilometrajul a fost dat inapoi.

Bineinteles, modelele de la BMW sunt cele preferate de samsari, pentru ca acestea se vand si cel mai repede. Cea mai bine vanduta masina second hand din Romania este BMW Seria 3, iar lista este completata de modele ca Volkswagen Passat si Audi A4.

Studiul apartine celor de la CarVertical si a cuprins nu mai putin de 200.000 de anunturi auto care au fost publicate in anul 2019. Daca si tu vrei sa verifici o masina cu CarVertical, atunci o poti face chiar aici.

Ce a declansat razboiul dintre samsari si vloggeri, de unde a aparut supararea acestora?

Revenind si la asa-zisul razboi dintre samsari si vloggeri, vom vorbi despre Razvan Balanescu a.k.a. 99Vehicles, adica acele video cu informatii extrem de bune ce ajuta orice pasionat de automobile.

Ei bine, in video-urile postate pe canalul sau de YouTube, acesta a facut anumite afirmatii despre o masina care era vanduta de un anume samsar. Drept urmare, samsarul i-a trimis o somatie lui Razvan Balanescu, pentru anumite declaratii pe care acesta le-a facut.

In video-ul postat, cunoscutul vlogger a afirmat ca „masina a fost bine lucrata pentru a ascunde aceste defecte”, „masina asta nu va mai fi niciodata cum a fost din fabrica” sau „astfel de masini nu trebuie cumparate”. Tupeul aratat de samsar nu se opreste aici, pentru ca acesta vrea si stergerea video-ului, rectificarea frazelor cu mentiunea ca aceasta este doar o parere personala sau, atentie, documentele care atesta calitatea de expert tehnic auto a lui Razvan Balanescu.

Bineinteles, somatia se incheie cu clasicul „in cazul in care nu veti da curs prezentei somatii, vom fi obligati a va actiona in judecata”. Desigur, in acest caz vorbim despre o somatie facuta chiar de samsar si nu de un avocat, scrisa pentru a intimida. Din pacate, samsarul a aratat doar cat de limitat este si ca nu are niciun temei legal.

VIDEOCLIPUL ZILEI