Povestea politistului care a refuzat mita unui conducator auto:

Povestea politistului care a refuzat mita unui conducator auto: „A incercat sa ma ameninte”

Apar tot mai multe cazuri de soferi care incearca sa scape de raspunderea penala, incercand sa corupa organele de politie cu bani. Din fericire, exista si situatii in care politistii refuza mita si ii denunta pe faptasi.

Colin este unul dintre exemplele pozitive cu care Politia Romana se mandreste. Public, pe Facebook! Pe pagina oficial a institutiei, a fost postata povestea lui Colin, un tanar angajat al Politiei, care dezvaluie cum a refuzat mita unui conducator auto in stare de ebrietate si a denuntat la Directia Generala Anticoruptie tentativa acestuia.

Mai jos, redam mesajul integral, postat de Politia Romana:
In viata trebuie doar sa nu pierzi momentul tau!

Asta spune Colin, un tanar politist din Sibiu pe care, initial, l-am contactat ca sa ne spuna povestea refuzului de mita ce l-a avut drept protagonist.

Am aflat-o, dar am obtinut chiar mai mult. L-am descoperit pe omul din spatele uniformei, cu toata modestia si intelepciunea lui, poate nespecifica varstei, dar cat se poate de reala.

– Cum ai ajuns politist?

Colin: In 2016 eram la o cafea cu alti studenti si am vazut la televizor ca Politia face incadrari. M-am inscris pur si simplu, iar la probele sportive, pentru ca am avut rezultate foarte bune, a venit la mine cel care m-a cronometrat si mi-a spus cateva cuvinte care m-au motivat mai mult decat isi poate imagina.

– Ce ti-a spus?

Colin: ”Te rog frumos sa te pui pe invatat! Avem nevoie de oameni ca tine in Politie” . De atunci am invatat cate 14 ore pe zi …

– Stim ca, de curand, ai refuzat sa primesti mita. Cum te-ai simtit cand barbatul respectiv a incercat sa iti ofere bani?
Colin: Pe tot parcursul interactiunii cu el am incercat sa raman echilibrat. Initial a incercat sa ma ameninte ca ma da afara din Politie, apoi a ajuns la familie si, cand a constatat ca nu ma sperii, a schimbat abordarea.

– Mai exact, ce ti-a spus?

Colin: In prima faza mi-a zis sa fac ceva la etilotestul ala, ca sa arate o valoare mai mica. Apoi, cand a vazut ca ”nu pricep”, a devenit mai transant: ”Una si cu una fac doua. Spune-mi cat ma costa!”. Si l-a costat un nou dosar penal, de data aceasta pentru dare de mita….

– Muncesti in Politie de la 21 de ani, ca agent si, intre timp, ai absolvit doua facultati (drept si educatie fizica si sport). Cum iti vezi cariera in continuare?

Colin: Vreau sa fiu ofiter de politie! Am dat deja un examen in acest sens, dar am cazut cu 9.40. Mai incerc. In viata trebuie doar sa nu pierzi momentul tau! Ala nu a fost momentul meu…

VIDEOCLIPUL ZILEI