Porsche a confiscat peste 200.000 de obiecte contrafacute in 2018!

Porsche a confiscat peste 200.000 de obiecte contrafacute in 2018!

Suntem siguri ca veti fi de acord cu noi cand spunem ca produsele Porsche nu sunt deloc ieftine si chiar si atunci cand platiti pretul

Pentru ca, asa cum o spune chiar gigantul german, "piata produselor contrafacute este in floare", oficialii de la Porsche au apelat la serviciile unei echipe care se ocupa de ele, adica le vaneaza si le scoate din circulatie.

Daca ne intrebati pe noi, este o sarcina aproape imposibila de vreme ce internetul usureaza promovarea si vanzarea unor astfel de produse.

Cu toate acestea, echipa despre care vorbim a avut un impact major, Porsche sustinand ca a reusit sa confiste mai mult de 200.000 de produse numai anul trecut. Valoarea acestora se ridica la aproximativ 60 de milioane de euro, o suma frumusica, 33.000 find chiar componente pentru masinile marcii, cu o valoare de aproximativ 2 milioane de euro.

Asa cum va spuneam, mare parte din aceste produse contrafacute sunt vandute online, iar Porsche a numit site-uri ca Amazon, Alibaba sau eBay ca fiind printre cele mai prolifice. Binenteles ca le puteti gasi oriunde, produse cum sunt tricourile, sapcile sau ochelarii de soare putand fi intalnite chiar si la evenimente cunoscute, de genul Hong Kong Toys & Games Fair sau Retro Classics Show (Stuttgart, Germania).

Din fericire, descoperirea produselor falsificate nu este o operatiune foarte complicata, unul dintre cei care ocupa de confiscarea lor, ofiterul Michaela Stoiber, declarand ca multe dintre ele sunt "mult mai ieftine decat in mod normal, cu sigla Porsche destul de prost copiata". Ce inseamna asta? Echipa insarcinata cu aceasta cautare a declarat chiar ca, in anumite situatii, calutul de pe sigla marcii este inlocuit cu un alt animal, printre care si "o oaie stand pe picioarele din spate".

Chiar daca multe dintre aceste articole au legatura cu accesoriile lifestyle sau cu piata echipamentelor auto, exista si situatii cel putin ciudate, asemeni unui caz amintit de membrii echipei si intalnit in Turcia. In aceasta tara, echipa Porsche a confiscat si scos de pe piata mii de pastile pentru disfunctii erectile care aveau forma siglei Porsche…

Aproximativ 80 de procente din aceste bunuri contrafacute vin din China, iar multe dintre ele sunt produse in Shenzhen. De aceea, echipa din care face parte Michaela Stoiber se deplaseaza in zona de mai multe ori pe an si participa la diverse raiduri oficiale.

Oficialii de la Porsche sustin ca aceste bunuri contrafacute pot fi periculoase pentru viata fiecaruia, de vreme ce falsificatorii produc aproape totul, de la airbaguri pana la discuri de frana sau chiar jante. Toate aceste componente sunt adevarate "bombe cu ceas", ele nefiind testate sau aprobate pentru vanzare de marca germana.

Pe de alta parte, vanzarea acestor componente este extrem de importanta pentru falsificatori, oficialii de la Porsche sustinand ca au intalnit si situatii in care acestea se vindeau, pentru ca aveau sigla marcii pe ambalaj, la preturi mai mari decat produsele originale.

VIDEOCLIPUL ZILEI