Politistii din Luxemburg vor masini electrice de la o singura marca! Cam riscant sa o aleaga tocmai pe aceasta!

Politistii din Luxemburg vor masini electrice de la o singura marca! Cam riscant sa o aleaga tocmai pe aceasta!

Cu toate ca numele Tesla este foarte controversat in ultima perioada, iar motivele sunt nenumarate, exista o tara in lume in care masinile producatorului american sunt vazute cu ochi buni… de catre politisti.

Te-ai astepta ca un politist sa conduca o Tesla? Nici eu, dar iata ca se poate in Luxemburg. Luxemburg este cunoscut pentru afinitatea sa pentru tehnologie si mai ales… este cunoscut ca fiind taramul de aur al start-up-urilor pe zona de tehnologie si inovatie.

Deci ce masina mai buna decat Tesla ar fi putut avea politistii de acolo?

Inca din luna septembrie a anului 2017, Politia luxemburgheza a cumparat doua automobile Tesla care au fost special echipate pentru misiuni interne. Spre deosebire de Romania, unde Dacia Logan este la putere (oare pentru ca vrem sa ne construim o imagine foarte buna utilizand automobile romanesti sau pentru ca nu ne dorim masini mai puternice pentru Politia Romana?), Luxemburgul isi doreste masini noi.

Ministerul pentru Dezvoltare, Sustenabilitate si Infrastructura a declarat ca organele de Politie trebuie sa fie dotate cu masini noi si nu cu niste vechituri. Asa ca au hotarat ca Tesla este marca ideala pentru Luxemburg. Nu au oferit si un motiv, insa eu merg pe motivul meu mentionat mai sus.

Se pare ca Tesla Model S este modelul preferat si chiar daca s-a ridicat problema unei autonomii mai mici pentru masinile politistilor decat pentru masinile de serie, dar si problema bateriilor, organele de Politie sunt pregatite pentru orice interventie cu baterii electrice si cu gestionare a condusului care sa nu le dea batai de cap.

Partea interesanta e ca Tesla nu este doar o marca printre alte marci in flota de masini de Politie, ci este singura marca preferata de Luxemburg. Probabil ca Elon Musk este foarte incantat cand aude astfel de stiri… macar asa isi mai poate spala imaginea, vazand ca politistii din Luxemburg sunt fani Tesla si isi doresc doar masini construite de aceasta marca.

Nu stiu daca este de bine sau de rau, dar ultimul model Tesla a fost facut cu ou si otet in mai multe materiale auto si in mai multe teste. Pot doar sa ma gandesc ca rata de infractionalitate a orasului Luxemburg nu este la fel de mare ca in alte orase, asa ca practic masinile nu sunt puse la munci grele.

Cum ar fi daca Romania ar achizitiona masini Tesla pentru organele Politiei Romane? Cate sanse le-ai da sa fie promti in misiuni? Cat de repede crezi ca ar rezolva o situatie neplacuta la volanul unei astfel de masini?

VIDEOCLIPUL ZILEI