Pareri Volvo V60. Cat de buna este aceasta masina si ce ai putea sa cumperi cu aceeasi bani

Pareri Volvo V60. Cat de buna este aceasta masina si ce ai putea sa cumperi cu aceeasi bani

Daca iei in considerare cumpararea unui model Volvo V60, atunci ar trebui sa stii cat de buna este aceasta masina. Iata care sunt parerile despre Volvo V60 si ce alternative ai putea sa cumperi pentru aceeasi bani.

Modelele Volvo sunt cunoscute ca fiind masini extrem de sigure, insa nu multi stiu ce probleme poate avea o astfel de masina daca o cumperi second hand. Aducem in discutie modelul Volvo V60, iata parerile despre acesta, cat de buna este aceasta masina si ce ai putea sa cumperi cu aceeasi bani.

Pareri Volvo V60, ce probleme are o astfel de masina

Aducem in discutie modelul Volvo V60, produs intre anii 2011 si 2018, adica prima generatie a modelului. Nu putem sa spunem ca problemele acestui model sunt atat de mari, insa cea mai notabila ramane la motoarele VEA diesel care au fost lansate in anul 2014.

Citeste si: Care sunt cele mai comune probleme pe care le are un Volvo V40

Volvo a refuzat sa foloseasca un sistem AdBlue pentru aceste modele, asa ca au oferit o supapa EGR de marime generoasa. Totusi, problemele continua pentru ca acele conducte de la EGR trec pe deasupra motorului, iar caldura degajata de acesta dauneaza.

La capitolul motoare, incepem cu cel pe benzina cu o capacitate de 1.6 litri (150 cp/180 cp), adica identic cu motorul 1.6 EcoBoost de la Ford. Pentru dimensiunile modelului, acest motor este destul de mic, asa ca recomandam unul mai puternic.

Motorul 2.0 Turbo (203 cp/245 cp) este imprumutat tot de la Ford, iar problemele apar la turbina, care are obiceiul sa se mai si strice. Motorul de 245 cp este cel modular VEA, dar nu sunt probleme notabile.

Versiunile 2.0 Turbo cu 302 cp si 362 cp sunt oferite cu turbina, dar si compresor. Problema notabila acestui motor este ca topeste bujiile.

Motorul 2.5 Turbo (254 cp) este unul dintre cele mai bune oferite pe modelele de la Volvo, asa ca va avea nevoie doar de o intretinere ca la carte.

Cel mai mare motor ramane 3.0 Turbo (300 cp/325 cp/346 cp). Bineinteles, este si unul dintre cele mai fiabile, insa taxele isi spun cuvantul.

Atunci cand vine vorba de motoarele diesel, incepem cu cel de 1.6 litri (115 cp), imprumutat de la Ford, care are cateva probleme cu injectoarele, dar si cu turbina.

Motorul de 2.0 litri (120 cp/136 cp/150 cp/163 cp/180 cp, 191 cp si 224 cp) poate fi alegerea potrivita, insa mare atentie la versiunea de 136 de cai putere care are probleme cu filtrul de particule.

Motorul diesel de 2.4 litri (215 cp) are probleme cu injectoarele, iar cateodata merge in 4 cilindri.

Per total, Volvo V60 nu este o alegere rea, insa mare grija la ce motorizari alegeti si, bineinteles, la numarul de kilometri parcursi.

Alternative la modelele Volvo V60

Mai intai, va spunem ca un Volvo V60 second hand poate fi achizitionat incepand de la 10.000 de euro, iar daca veti cauta pe site-ul mobile.de veti vedea o multime de modele scoase la vanzare. Totusi, pretul creste in functie de numarul de kilometri, de dotari si de starea automobilului.

Ca si alternative la modeul Volvo V60, mentionam Audi A4 Avant, BMW Seria 3 Touring, Mercedes-Benz C-Class T-Modell sau Skoda Octavia Combi. Preturile difera in functie de dotari, asa ca trebuie sa va orientati la o masina pentru bugetul vostru.

Luati in considerare si faptul ca Volvo V60 ramane o masina sigura, ca poate proteja pasagerii in caz de impact. Nu spunem ca celelalte modele nu sunt sigure, doar mentionam un lucru stiut de aproape toata lumea: masinile Volvo sunt printre cele mai sigure!

VIDEOCLIPUL ZILEI