Pal-V, masina zburatoare, este gata sa se lase cumparata! Pretul are multe zero-uri in coada...

Pal-V, masina zburatoare, este gata sa se lase cumparata! Pretul are multe zero-uri in coada…

Salonul Auto de la Geneva 2018 a reusit sa scoata la suprafata o multime de modele interesante si o multime de tuninguri care au atras atentia inca de la deschiderea show-ului. Audienta a fost si ea impresionata de ceea ce a vazut.

De data aceasta, Salonul Auto de la Geneva 2018 vine cu ceva de mult asteptat: masina zburatoare. Chiar daca pentru unii dintre voi masina zburatoare este ceva care tine de domeniul viitorului sau, mai degraba, de domeniul SF-ului, iata ca cei de la Pal-V au reusit sa lanseze prima masina zburatoare de serie.

Cei de la Pal-V nu stiau daca vor reusi sa isi termine proiectul pana la Salonul Auto de la Geneva 2018, insa au fost surprinsi sa vada ca le-a reusit, asa ca si-au impachetat masina zburatoare si au venit cu ea direct la Geneva 2018.

Girocopterul celor de la Pal-V este construit pentru productia de serie, insa pentru a putea fi cumparat si folosit la fel ca o masina de strada normala, aceasta mai are de trecut o multime de teste si trebuie sa-si primeasca aprobarile pe care trebuie sa le elibereze autoritatile competente.

Pal-V incearca sa ne convinga sa cumparam aceasta masina zburatoare, in viitor, oferindu-ne detaliile tehnice ale girocopterului impresionant: autonomia este de 1.315 kilometri dupa un plin complet, iar viteza maxima pe care o poate atinge masina zburatoare este de 180 de kilometri. Daca o sa conduceti masina zburatoare la viteza sa maxima, autonomia scade la 500 de kilometri.

Pal-V functioneaza cu ajutorul motoarelor Rotax care sunt special concepute pentru industria aeronautica. Are nevoie de un timp intre cinci si zece minute sa se transforme din masina zburatoare intr-o masina normala si invers.

Daca vi se pare ca e o masina zburatoare interesanta si v-ar placea sa circulati prin Bucurest cu Pal-V, cu siguranta o sa renuntati si la masina personala si la metrou, iar timpul pe care il vei face va fi mult mai scurt. Insa costa foarte mult si cred ca nu o sa ne lase nimeni in Romania sa folosim atata tehnologie avansata.

Pretul unui astfel de automobil zburator este de 300.000 de euro, fara taxe, daca vorbim despre modelul pe care Pal-V l-a adus la Salonul Auto de la Geneva 2018, insa daca vorbim despre versiunea Pioneer Edition, aceasta costa pana la 500.000 de euro, tot fara taxe.

Cel mai bine ar fi sa te apuci sa strangi bani caci mai dureaza ceva pana ca Pal-V sa primeasca aprobarile de zbor. 300.000 sau 500.000 raman totusi sume mari, asa ca nu va fi foarte simplu daca vreti sa achizitionati una dintre cele doua versiuni de masini zburatoare.

VIDEOCLIPUL ZILEI