Politia din Japonia are de acum un Nissan GT-R

Politia din Japonia are de acum un Nissan GT-R

Saptamana trecuta pare sa fi fost una speciala pentru fortele de politie si masinile speciale ale acestora din lumea intreaga. Sa ne amintim, saptamana a inceput cu un Ferrari 458 Spider, care a apartinut mafiei italiene si a ajuns in curtea politiei din Milano.

A urmat un nou model Police Interceptor, un vehicul utilitar hibrid produs de Ford si avand la baza un Explorer, care va completa parcul auto al politiei americane, si, acum, avem parte de o oarecare supriza: un Nissan GT-R in Japonia.

O saptamana buna pentru fortele politienesti din lumea intreaga, chiar daca nu putem spune acelasi lucru si despre cei care incalca legea si pe care toate aceste masini ii vor fugari pe strazile de pe glob.

Versiunea coupe sport de 565 de cai putere a fost donata politiei din Japonia de catre un rezident din zona Toshigi, cu scopul precis de a fi folosit ca masina de urmarire. Seful politiei a acceptat donatia cu inima deschisa, ba chiar a organizat o ceremonie pentru acest vehicul de politie unic.

Pentru a se diferentia de versiunile standard, acest Nissan GT-R este echipat cu lumini rosii intermitente pe acoperis si cu stroboscoape LED pe bara frontala, adica exact asa cum ar trebui sa arate o masina de politie.

In plus, modelul este vopsit in alb si negru, asemeni celorlalte masini din parcul auto al politiei din Toshigi. E normal, pentru ca suntem siguri ca Godzilla deghizat intr-o masina de politie nu ar reusi sa atraga deloc privirile.

Ceea ce trebuie sa retinem de aici este ca, avand in vedere ca vorbim despre o masina care poate accelera de la 0 la 100 de km/h in doar 2,7 secunde, cei care depasesc viteza maxima in acea zona a Japoniei vor avea nevoie de noroc cu carul.

Pana la urma, aceasta stire nu vine ca o surpriza pentru noi, daca ne gandim ca exista o tara in Orientul mijlociu care si-a facut un obicei din a se folosi de multe masini extrem de rapide in flota politiei nationale. Vorbim, binenteles, despre Dubai unde ne intalnim cu o gramada de super-masini echipate pentru politisti, printre care Ferrari LaFerrari, Bugatti Veyron, Lexus RC F, McLaren 12C, Mercedes-Benz SLS AMG, Bentley Continental GT, Ferrari FF, Mercedes-Benz G63 AMG sau Audi R8.

VIDEOCLIPUL ZILEI