Muzica la volan. Top 5 cele mai periculoase piese in trafic!

Muzica la volan. Top 5 cele mai periculoase piese in trafic!

Muzica la volan. Nu sunt multe activitatile pe care le iubim cu adevarat. Pe langa a conduce masina preferata, ne place sa si ascultam piesa favorita.

De aceea, pana cand vehiculele autonome ne vor „fura” si asta, suntem de parere ca va ramane cea mai relaxanta si, in acelasi timp, cea mai energica activitate pentru pasionatii de masini.

Cu toate acestea, specialistii sunt de parere ca nu orice piesa sau nu orice gen de muzica este in regula in masina atunci cand vorbim despre siguranta.

Muzica la volan. Un studiu recent, comandat de o importanta companie de finantare din Marea Britanie, a ajuns la concluzia ca multe dintre piesele favorite ale soferilor sunt, de fapt, cu adevarat periculoase la volan.

Muzica la volan. Care sunt cele mai periculoase piese in trafic?

In general, muzica ritmata, cu mai mult de 120 de „batai pe minut”, ar putea avea un impact negativ asupra sofatului, avand ca rezultat final viteze mai mari si mai multe incalcari ale regulilor de circulatie.

Citeste si: Care este cel mai bun sistem audio pe masini: Bang & Olufsen, Harman Kardon, Bowers & Wilkins sau Burmester?

„In cazul in care piesele de la radio sau de pe player-ul din masina va atrag prea tare atentia, e momentul sa faceti o schimbare”, a declarat Tim Schwarz, unul dintre cei implicati direct in acest studiu.

Muzica la volan. Pana la urma, care sunt cele mai periculoase piese? Studiul despre care am tot vorbit s-a oprit asupra a 96 de piese, toate foarte populare pe Spotify, si a ajuns la concluzia ca „American Idiot”, partitura trupei Green Day, este cea mai periculoasa dintre ele.

Muzica la volan. Din pacate, mai putin de 30 de procente dintre cele mai populare piese de pe Spotify au fost desemnate ca fiind „sigure” la volan. Pe prima pozitie intr-un top de gen se afla, spre bucuria noastra, piesa celor de la Led Zeppelin „Stairway to Heaven”.

Iata cele mai periculoase cinci piese din acest studiu:

1. „American Idiot” – Green Day
2. „Party in the USA” – Miley Cyrus
3. „Mr Brightside” – The Killers
4. „Don’t Let Me Down” – The Chainsmokers
5. „Born to Run” – Bruce Springsteen.

Iar cele mai sigure cinci piese sunt:

1. „Stairway to Heaven” – Led Zeppelin
2. „Under the Bridge” – Red Hot Chili Peppers
3. „God’s Plan” – Drake
4. „Africa” – Toto
5. „Location” – Khalid.

Muzica la volan. „A fost foarte interesant sa descoperim ca o activitate atat de simpla, ca alegerea unui playlist pentru un drum mai lung cu masina, ar putea avea un impact atat de negativ asupra modului in care conducem o masina”, a completat Tim Schwarz.

Studiul mentionat a scos la iveala si faptul ca nu conteaza doar ritmul si energia unei piese atunci cand ne aflam la volan. De exemplu, volumul ridicat se face vinovat pentru cresterea timpilor de reactie si a ritmului inimii.

VIDEOCLIPUL ZILEI