Motivul pentru care acest Nissan superb nu va fi disponibil in Romania

Motivul pentru care acest Nissan superb nu va fi disponibil in Romania

Nissan a prezentat Z Proto, noua masina sport a companiei, care inlocuieste vechiul 370Z. Ei bine, vestea proasta este ca acest coupe superb nu va fi disponibil in Romania! Iata de ce a luat aceasta decizie compania japoneza.

A sosit momentul ca Nissan sa prezinte noua generatie de masini sport, iar aceasta a venit sub forma lui Z Proto, succesorul modelului 370Z. Daca iti place cum arata acest coupe superb, o sa iti spunem ca nu o sa il poti cumpara in Romania, pentru ca Nissan nu vrea sa faci acest lucru. Iata de ce!

Nissan Z Proto, succesorul lui 370Z

Motivul pentru care acest Nissan superb nu va fi disponibil in Romania

Dupa cum era de asteptat, Nissan Z Proto este succesorul modelului 370Z, insa compania japoneza spune ca nu aceasta este versiunea finala. Proto vine de la prototip, asa ca japonezii inca mai lucreaza la acest coupe. Bineinteles, versiunea finala nu va fi foarte schimbata, asa ca designul va fi cel pe care il vedeti.

Citeste si: Top 5 masini japoneze pe care le cumperi si uiti sa bagi bani in ele

Pentru ca este inca la stadiul de prototip, stim ca masina vine cu un motor V6 biturbo, ce dezvolta in jur de 400 cp, ceea ce inseamna mai multa putere ca o Toyota Supra. Motorul este conectat la o cutie de viteze manuala, iar puterea este livrata pe rotile din spate.

Designul masinii a fost inspirat de modelele Z ce au facut istorie, precum prima generatie Nissan 240 Z, Nissan Fairlady Z (280ZX) sau Nissan 300 ZX. Trebuie sa recunoastem ca acest design retro chic arata pur si simplu demential!

Interiorul masinii nu continua linia exteriorului si vine plin de tehnologie si ecrane. Bineineles, avem un volan in trei spite cu logo-u „Z”, dar si scaune imbracate in alcantara si piele, cu cusaturi contrastante in culoare galbena.

De ce Nissan nu va aduce acest model in Romania?

Motivul pentru care acest Nissan superb nu va fi disponibil in Romania

Ei bine, Nissan a decis ca noul model Z nu va fi disponibil in Romania sau pe intreg continentul european. Decizia celor de la Nissan este destul de simpla, iar conform declaratiilor oficiale, pe piata din Europa cererea nu este atat de mare, iar coupe-ul nu ar putea face fata normelor de poluare.

Mai interesant este faptul ca Nissan a luat in considerare posibilitatea de a oferi o versiune complet electrica a acestui coupe, insa cererea nu ar fi fost atat de mare. Totusi, o versiune electrificata cu sigla Nismo va fi oferita, asa ca vom vedea si cum vor fi vanzarile pentru acest model.

Nici despre versiunea decapotabila a noului model nu va putem spune prea multe, iar decizia de a oferi o astfel de masina sport nu a fost inca luata. Se pare ca Nissan nu are atat de multe platforme, iar pentru a oferi o versiune decapotabila va fi necesara dezvoltarea unei platforme, care sa faca faca puterii oferite de motor.

VIDEOCLIPUL ZILEI