Acest McLaren Senna din piese LEGO redefineste ideea de interior din platic!

Acest McLaren Senna din piese LEGO redefineste ideea de interior din platic!

Modelul McLaren Senna este cel mai recent automobil care se bucura de o replica in marime naturala din piese lego. Rezultatul cantareste 1,700 de kg, cu aproximativ 500 de kg mai mult decat versiunea standard, si a fost construit din 467.854 de piese lego.

Nu va lasati, insa, pacaliti, acest model Senna beneficiaza de portiere functionale si de un interior complet. Nu lipsesc scaunul soferului, volanul sau pedalele unei versiuni standard, dar restul e facut din lego. In plus, daca apasati pe butonul de start, veti asculta o inregistrare a motorului bi-turbo V8.

La exterior, aceasta varianta Senna poarta o „haina” in doua culori, gri Victory si portocaliu, adica aceeasi combinatie pe care o gasim pe modelul prezent in kitul Speed Champions de la Lego.

Mai mult, farurile sunt complet functionale si ne amintesc de faptul ca e vorba doar despre o replica a celebrei super-masini. Jantele si pneurile au fost imprumutate de pe o versiune standard a masinii, dar discurile de frana si etrierele sunt construite din piese lego.

La acest proiect, de la design pana la productie, a fost nevoie de nu mai putin de 4.935 de ore. Numai pentru asamblarea celor aproximativ jumatate de milion de piese lego a fost nevoie de 10 oameni si nu mai putin de 2.725 de ore. Pentru comparatie, versiunea standard a modelului Senna are nevoie de doar 300 de ore.

McLaren va prezenta acest Senna din lego la mai multe evenimente mondiale in cursul acestui an, dar singura confirmare, deocamdata, este Festivalul vitezei de la Goodwood, in luna iulie.

Trebuie sa recunoastem ca acest Senna este mult mai sofisticat decat anterioara versiune la scala exacta a modelului 720S. Pentru acea versiune a fost nevoie de 267.300 de piese lego si nu a avut nici cabina functionala. In locul acesteia, constructorii au decis sa foloseasca piese gri pentru geamurile laterale.

VIDEOCLIPUL ZILEI