Harta autostrazilor din Romania. FOTO

Harta autostrazilor din Romania. FOTO

In fiecare an primim promisiuni ca se vor face autostrazi si ca acestea vor fi gata intr-un timp foarte scurt, insa cum arata, de fapt, realitatea? Iata harta autostrazilor din Romania si ce trebuie sa stii despre promisiunile politicienilor.

Pentru ca la fiecare alegeri auzim planurile despre autostrazi, am hotarat sa vedem care este de fapt realitatea din Romania? Iata harta autostrazilor de la noi din tara si cum arata toate promisiunile pe care le-am primit de la politicieni.

Cum o sa arate infrastructura din Romania in cativa ani?

Promisiunile politicienilor sunt multe, dar acestea nu se opresc asa ca am decis intai sa va spunem care sunt proiectele in derulare si cum o sa arate infrastructura din tara noastra in cativa ani.

Citeste si: Harta completa a statiilor de incarcare electrica din Bucuresti si restul Romaniei

Pana in anul 2024, Bucurestiul ar trebui sa fie inconjurat de celebra autostrada de centura. Pana una alta, ar trebui sa stiti ca in anul 2018, Capitala Romaniei avea o densitate a retelei de autostrazi de 47 km/1.000 km patrati, in timp ce Budapesta avea 120 km de autostrazi la 1.000 km patrati.

Un alt proiect aflat in derulare este autostrada Brasov – Targu Mures – Cluj – Oradea, iar acesta se afla in diferite stadii in functie de sectiunile autostrazii.

In anul 2019, Romania a finalizat doar 43 km de autostrada, ceea ce inseamna 5% din drumurile publice din toata tara. Lungimea totala a drumurilor publice este de 86.000 km, dar o treime dintre acestea sunt drumuri neasfaltate sau acoperite de pamant. Tot in anul 2019, infrastructura Romaniei avea 866 km de autostrada.

Cum arata harta autostrazilor din Romania?

Dupa cum se poate vedea pe harta CNADR, acele linii rosii reprezinta autostrazile date in folosinta de catre autoritatati. Bineinteles, vorbim de Autostrada Soarelui (A2), care leaga Capitala de Constanta, Autostrada A1 care leaga Bucurestiul de Pitesti sau Autostrada Sibiu – Arad, care face parte de fapt din Autostrada A1 Bucuresti – Nadlac, dar fara portiunea Lugoj-Deva care momentan nu este finalizata.

Mai departe, vorbim despre Autostrada Bucuresti – Brasov (A3), care momentan se termina in Ploiesti si are doar 55 km. Nu stim exact cand va fi finalizata si nici nu avem mari sperante sa ajungem pe Valea Prahovei atat de repede.

Alte bucati de autostrada leaga Turda de Gilau (42 km), Campia Turzii de Turda (9 km), Decea de Turda (16.3 km) si Aiud de Decea (41 km).

Dupa cum vedete, foarte multe autostrazi se afla inca in faza de proiectare, unele sunt in faza de executie, iar foarte putine se afla in pregatirea fazei de executie

VIDEOCLIPUL ZILEI