Cum arata si cat costa unul dintre cele mai vechi modele de M3 vandute pe mobile.de. FOTO

Cum arata si cat costa unul dintre cele mai vechi modele de M3 vandute pe mobile.de. FOTO

BMW M3 reprezinta o piesa de colectie, mai ales atunci cand vorbim despre generatia E30. Daca iei in considerarea cumpararea unei astfel de masini, o sa iti aratam cum arata si cat costa unul dintre cele mai vechi modele de M3 vandute pe mobile.de.

BMW este una dintre cele mai iubite marci auto, iar pasionatii au in inima mai ales modelul M3 din generatia E30. Daca vrei si tu sa iti cumperi unul, o sa iti aratam cum arata si cat costa unul dintre cele mai vechi modele de M3 care sunt vandute pe mobile.de.

Cand a debutat primul model BMW M3?

Cum arata si cat costa unul dintre cele mai vechi modele de M3 vandute pe mobile.de. FOTO

Pentru cei ce nu stiu, prima generatie BMW M3 a avut la baza modelul BMW Seria 3 (E30) si a fost construit pentru ca producatorul german sa poata concura in campionatul DTM (Deutsche Tourenwagen Meisterchaft). Regulile Grupei A Touring obligau producatorii ca construiasca 5.000 de unitati pentru ca acestia sa poata concura in campionat.

Citeste si: Suma incredibila platita pentru un BMW M3 E30 din 1988. Mai scump decat un BMW M8 din 2020!

BMW a prezentat modelul M3 (E30) la Salonul Auto de la Frankfurt in anul 1985, iar productia a inceput in martie 1986 si a continuat pana in luna iunie a anului 1991. Majoritatea versiunilor oferite au fost in doua usi, insa BMW a oferit si o editie limitata a unei variante decapotabile.

Sub capota se gasea motorul BMW S14 de 2.0 litri, in 4 cilindri, care oferea 192 cp, iar masina avea o viteza maxima de 235 km/h. In tarile unde convertorul catalitic nu era montat, motorul oferea 197 cp.

Cea mai puternica versiune a fost BMW M3 Sport Evolution, care venea cu un motor de 2.5 litri si 235 cp. Viteza maxima a acestei editii limitate la doar 600 de unitati era de 250 km/h.

Cum arata si ce pret are cel mai vechi model BMW M3 (E30) de pe mobile.de?

Cum arata si cat costa unul dintre cele mai vechi modele de M3 vandute pe mobile.de. FOTO

Modelul despre care vorbim este produs in luna iunie a anului 1987 si conform dealer-ului auto care il vinde, este intr-o stare ireprosabila. Mai mult, se pare ca masina a fost livrata in Italia, iar in ultimii 15 ani a ajuns in Belgia unde a ramas pana in ziua de astazi.

Vanzatorul spune ca masina a ajuns pe mainile unui mecanic sef de la BMW Belgia care a tinut automobilul intr-o stare perfecta de functionare. Optic si tehnic, masina arata extrem de bine.

Nu exista urme de rugina, iar motorul si cutia de viteza sunt la parametri optimi de functionare. Amintim si vopseaua, dar si interiorul original, absolut impecabile. Totodata, modelul de fata vine si cu o carte de service completa.

Pretul este si el pe masura, pentru ca dealer-ul auto cere nu mai putin de 79.500 euro pe acest BMW M3 (E30). Odometrul arata 96.500 de km rulati!

VIDEOCLIPUL ZILEI