Cinci milioane de dolari, pentru un grup de soferi care transporta lapte. Au dat in judecata compania si o virgula din contract le-a adus despagubiri fabuloase

Cinci milioane de dolari, pentru un grup de soferi care transporta lapte. Au dat in judecata compania si o virgula din contract le-a adus despagubiri fabuloase

Mai multi soferi au dat in judecata compania la care lucrau, pentru plata orelor suplimentare. Judecatorul a decis ca acestia sa primeasca depagubiri de cinci milioane de dolari, din cauza unei virgule lipsa din contractul de lucru al conducatorilor auto profesionisti.

Soferii care se ocupau cu transportul laptelui, la o companie din Statele Unite, au avut castig de cauza, dupa ce angajatorul a „omis” utilizarea unei virgule in contractul de lucru.

Legea prevede ca sunt scutiti de la plata muncii suplimentare angajatii care efectueaza urmatoarele sarcini: prelucrarea, conservarea, congelarea, uscarea, comercializarea, depozitarea, ambalarea pentru transport sau distributie a produselor agricole, produselor din carne sau peste sau a produselor perisabile.

In engleza, lipsa virgulei in constructia „ambalarea pentru transport sau distributie” se poate interpreta ca fiind o singura actiune – ambalare si transport – si cum soferii au efectuat doar ultima parte din prevederile legii scutirii de la plata orelor suplimentare, acestia au considerat ca angajatorii nu ar trebui sa fie degrevati de la plata muncii suplimentare.

Judecatorul a dat castig de cauza conducatorilor auto si a decis despagubirea acestora cu cinci milioane de dolari: „Daca in aceasta lista de scutiri de la plata s-ar fi folosit virgule pentru a marca o enumeratie in randul activitatilor neremunerate, atunci scutirea de la plata ar fi cuprins in mod clar si activitatea pe care transportatorii o executa”.

Pentru a evita situatiile similare pe viitor, autoritatile au inlocuit virgulele din enumeratie cu punct si virgula, pentru ca separarea activitatilor sa fie evidenta.

 

VIDEOCLIPUL ZILEI