Care sunt cele mai frumoase orase din Germania de unde iti poti cumpara masini second-hand, dar in acelasi timp sa vizitezi si principalele atractii

Care sunt cele mai frumoase orase din Germania de unde iti poti cumpara masini second-hand, dar in acelasi timp sa vizitezi si principalele atractii

Germania ramane tara preferata de cumparatori atunci cand vine vorba de masini second-hand. Totusi, sa nu uitam ca puteti vizita anumite oras, asa ca am decis sa vedem care sunt principalele atractii.

Desi Germania ramane cea mai mare atractie pentru cumparatorii de masini second hand, sa nu uitam faptul ca tara ofera si numeroase atractii. Asa ca, turismul poate fi si el practicat, daca plecati impreuna cu familia sau sotia.

Am decis sa vedem care sunt principalele atractii din orasele de unde poti cumpara si cele mai bune masini second hand. Ce poti vizita si ce trebuie sa stii.

Munchen

Care sunt cele mai frumoase orase din Germania de unde iti poti cumpara masini second-hand

Incepem acest top cu Munich sau Munchen, Bavaria, Germania. Pe langa faptul ca este “casa” BMW, Munchen este celebru in intreaga lume pentru o mare sarbatoare… si anume, Oktoberfest.

Citeste si: 5 site-uri auto din Germania de unde iti poti cumpara masini second hand in 2020

Desigur, toata lumea a auzit de Oktoberfest, unde timp de 16 sau 18 zile, berea curge aproape non stop si unde aproape sase milioane de oameni din toata lumea se aduna. Pe timpul festivalului se beau milioane de litri de bere, iar recordul s-a atins in anul 2013, atunci cand s-au consumat 7.7 litri de bere.

Fanii automobilelor vor fi si ei bucurosi sa afle ca din anul 2021, Salonul Auto de la Frankfurt va fi gazduit in acest oras. Mai mult, Muzeul BMW se afla si el in Munchen si poate fi vizitat de fanii marcii.

Totusi, sunt foarte multe lucruri de vazut in Munchen. Vorbim despre Alte Pinakothek (Galeria de arta veche), una dintre cele mai vechi galerii de arta din lume, dar si de Neues Rathaus (Noua Primarie), cladirea primariei care poate fi vazuta pe foarte obiecte din magazinele de suveniruri.

Englischer Garten sau Gradina Engleza, a fost creata in secolul 18 si se intinde pe 370 de hectare.

Neue Pinakothek (Galeria de arta noua) este si ea o atractie, la fel ca si Marienplatz, piata din fata primariei care este plina mereu de localnici si de turisti.

Biserica Sfantul Petru este si ea renumita, fiind cea mai veche din Munchen, construita la sfarsitul anilor 1100, dar distrusa de foc in anul 1347. Reconstructia s-a facut in stilul Gotic si a durat foarte mult timp.

Stuttgart

Care sunt cele mai frumoase orase din Germania de unde iti poti cumpara masini second-hand

Stuttgart este, bineinteles, un oras foarte important pentru fanii Mercedes-Benz sau Porsche. Pe langa masinile second hand pe care le poti cumpara de acolo, orasul este renumit pentru cele doua mari muzee: Muzeul Porsche si Muzeul Mercedes-Benz. In Muzeul Porsche poti vedea si renumitul prototip Porsche 754 T7.

Totusi, daca plecati cu sotia, trebuie sa stiti ca mai puteti vizita Palatul Ludwigsburg sau Gradina botanica si zoologica Wilhelma.

Staatsgalerie este un muzeu de arta deschis in anul 1843, unde arhitectul James Stirling si-a pus amprenta.

Killesbergpark este un parc renumit care se intinde pe 50 de hectare si include gradini, fantani, dar si statuete. Copiii se pot distra si ei, pot hrani magarusii, poneii, dar si caprele de la ferma.

Königstraße este locul unde puteti merge la cumparaturi. Pe bulevardul de 1.2 kilometri lungime veti gasi nenumarate magazine de unde puteti cumpara aproape orice.

Frankfurt

Care sunt cele mai frumoase orase din Germania de unde iti poti cumpara masini second-hand

Frankfurt este si el pe lista noastra. Cu toate ca este cunoscut ca un mare centru financiar, orasul ofera si foarte multe atractii. Din pacate, orasul nu va mai gazdui marele salon auto international, deoarece acesta va fi mutat in Munich.

Museumsufer este primul pe lista noastra si unul dintre cele 12 muzee care se pot vizita in oras. In Frankfurt, veti gasi muzee de film, de arta sau de arhitectura, dar veti putea vizita si casa renumitului Goethe.

Catedrala din Frankfurt este si ea celebra, lucrarile incepand in anul 1300. 10 regi au fost incoronati in aceasta catedrala, intre 1562 si 1792.

Palmengarten este gradina botanica din Frankfurt, care se intinde pe 22 de hectare si unde puteti vedea specii de plante din toata lumea.

Berlin

Care sunt cele mai frumoase orase din Germania de unde iti poti cumpara masini second-hand

Berlin, capitala Germaniei, este si el un oras care ofera nenumarate atractii. Pe langa faptul ca iti poti cumpara o masina second hand, poti vizita extrem de multe lucruri.

Mai mult, poti vedea istoria, diferentele dintre partea de est si cea de vest, dar si invata multe lucruri despre Zidul din Berlin.

Poarta Brandenburg va va impresiona, desigur, ca si Museumsinsel. Puteti, de asemenea, sa vedeti apusul din Fernsenthurm, sau turnul TV.

Daca va plac atat de mult masinile, puteti face un tur al orasului intr-un Trabant. Pentru cei care nu vor sa polueze, bicicleta este o alta solutie de a vedea orasul si puteti sta fara griji, soferii sunt foarte politicosi si ofera prioritate in orice intersectie.

Leipzig

Care sunt cele mai frumoase orase din Germania de unde iti poti cumpara masini second-hand

Incheiem acest top cu Leipzig, un renumit centru de cultura dar si de comert, situat in partea de est a Germaniei.

In acest oras puteti vedea biserica Sfantul Thomas sau Sfantul Nicholas, dar si Muzeul de Arte Plastice.

Völkerschlachtdenkmal este monumentul care aduge aminte de marea batlie de la Leipzig. Pentru cei ce nu stiu, batalia a avut loc in anul 1813 si a adus una din infrangerile lui Napoleon impotriva coalitiei formate din armetele din Prusia, Rusia, Austria si Suedia.

Muzeul Johann Sebastian Bach este locul unde puteti invata despre viata si munca marelui compozitor.

Markt este piata din Leipzig unde in fiecare iarna are loc renumitul targ de Craciun. Primaria veche este si ea pe lista noastra, la fel ca si gradina zoologica.

VIDEOCLIPUL ZILEI