Ce optiuni avea un Mercedes-Benz S-Class Coupe din 1993

Ce optiuni avea un Mercedes-Benz S-Class Coupe din 1993

Masinile germane au fost, intotdeauna, dotate cu cele mai noi tehnologii, iar acesta a fost unul dintre motivele pentru care au devenit atat de populare. Iata ce optiuni avea un Mercedes-Benz S-Class Coupe produs in anul 1993. Vorbim despre o masina ce are aproape 30 de ani, dar care vine cu dotari ce nu se regasesc pe multe masini din prezent.

Cand a debutat modelul Mercedes-Benz 600 SEC (S-Class Coupe)?

Ce optiuni avea un Mercedes-Benz S-Class Coupe din 1993

Prima generatie a modelului CL-Class (C140) a debutat in anul 1992, iar productia a continuat pana in anul 1999. De designul acestui model s-a ocupat Bruno Sacco, iar Mercedes-Benz a oferit doua versiuni, una era echipata cu un motor V8 (500 SEC), iar cea de-a doua cu un motor V12 (600 SEC).

Citeste si: De ce este Mercedes-Benz Cobra cea mai fiabila masina din lume? Pana la 800.000 de kilometri nu trebuie sa schimbi nicio piesa serioasa la ea

600 SEC a fost primul model coupe oferit de Mercedes-Benz cu un motor V12. In anul 1994, modelele au fost redenumite, au devenit S500 Coupe si S600 Coupe. Numele de CL-Class a fost ales de Mercedes-Benz in anul 1996, iar cele doua modele au devenit CL500 si CL600.

Sub capota modelului S600 Coupe se afla un motor V12 de 6.0 litri, ce oferea 394 de cai putere si 570 Nm. Aceste versiuni erau usor de identificat dupa emblema „V12” ce se afla pe stalpii C.

Ce dotari are un Mercedes-Benz S-Class Coupe produs acum 30 de ani?

Ce optiuni avea un Mercedes-Benz S-Class Coupe din 1993

Atunci cand deschidem usa unui astfel de model, este imposibil sa nu observam geamurile duble, care reduc zgomotele din exterior si imbunatatesc confortul la drum intins. De indata ce soferul s-a asezat pe scaun, centura de siguranta este adusa automat in dreptul mainilor, o optiune ce nu se gaseste pe foarte multe modele nici in zilele de astazi.

Nu mai este nevoie sa mentionam scaunele reglabile electric, la fel ca si oglinda retrovizoare, sau usile ce vin cu tehnologia soft-close. Oglinzile exterioare se inchid si se deschid electric, iar pozitia lor se poate ajusta in acelasi mod.

Tetierele scaunelor din spate pot fi si ele lasate in jos cu ajutorul unui buton, iar perdeluta pentru geamul din spate poate fi actionata la fel. Mai mult, pasagerii din spate primeau si o telecomanda pentru sistemul audio.

Practic, toate componentele care puteau fi miscate in interiorul acestui model Mercedes-Benz S-Class Coupe primeau un buton, asa ca soferul era tratat ca un rege. Pretul era si el pe masura dotarilor, pentru ca un Mercedes-Benz S-Class Coupe se vindea la vremea aceea pentru nu mai putin de $132.000. Iata si cum arata cel mai scump Mercedes-Benz pe care il poti cumpara acum.

VIDEOCLIPUL ZILEI