Ce este mai bun? Duster nou sau Renault Kadjar second hand? Sandero nou sau Mercedes-Benz Clasa S vechi de 15 ani

Ce este mai bun? Duster nou sau Renault Kadjar second hand? Sandero nou sau Mercedes-Benz Clasa S vechi de 15 ani

Tot mai multi cumparatori de autoturisme din Europa se confrunta cu o problema si totodata o alegere extrem de dificil de facut. Multi au un buget limitat pentru achizitionarea unei masini, iar cei mai multi se gandesc de doua ori daca sa aleaga o masina noua mai slaba sau una mai dotata la mana a doua. 

Autocasion, o publicatie spaniola, a facut o clasificarea a modeleleor si a prezentat avantajele si dezavantajele fiecarui model, fiind implicate in comparatiile respectve si cele doua modele Dacia Duster si Dacia Sandero.

Daca ne dorim o masina scumpa trebuie sa ne si permite luxul intretinerii unei astfel de marci celebre.

Dacia Duster nou vs. Renault Kadjar la mana a doua

Renault Kadjar

Prima analiza facuta de spanioli a fost intre un Dacia Duster nou utilat cu toate dotarile moderne si un Renault Kadjar rulat doi ani, insa echipat complet.

Cei care au facut analizat au ajuns la ideea ca Renault este varianta mai buna, deoarece are un nivel al confortului si o estetica mult mai atractiva si este mult mai atractiv din punct de vedere economic. Ibericii au luat in calcul toti factorii importanti si trebuie luat in considerate si faptul ca folosi o astfel de masina aproximativ 6-8 ani.

Unul dintre motivele pentru care Renault este mult mai profitabil este legat de costurile de intretinere. O masina cu dotari multe are nevoie de mai multa intretinere. Este bine ca in momentul in care alegem o masina sa ne gandim ce accesori suplimentare are nevoie si daca chiar avem nevoie de ele.

Dacia Sandero nou vs Mercedes-Benz Clasa S vechi de 15 ani

Mercedes-Benz Clasa S

A doua comparatie este mult mai complexa si pune in balanta o masina care se poate cumpara cu 7.000 de euro din fabrica sau o masina care la lansarea ei a costat aproape 100.000 de euro, dar in timp s-a devalorizat.

Comparatia facuta de spanioli este una complicata si depinde in mare parte de nevoile cumparatorului. In cazul in care ne dorim o masina pentru rutina de zi cu zi, atunci vom opta clar pentru Sandero, insa daca ne dorim o masina doar pentru plimbarile de lunga distanta putem sa alegem Mercedes-Benz Clasa S.

Totusi, daca avem un buget limitat este recomandata Dacia Sandero, deoarece la un Mercedes-Benz Clasa S costurile de intretinere, precum si consumul de carburant este mult mai ridicat si am putea sa ajungem intr-un mic colaps economic.

VIDEOCLIPUL ZILEI