Ce a patit un sofer de Tesla dupa ce a fost prins de radar peste viteza legala in timp ce dormea si folosea autopilotul

Ce a patit un sofer de Tesla dupa ce a fost prins de radar peste viteza legala in timp ce dormea si folosea autopilotul

Nu este prima data cand un sofer de Tesla a fost prins de politisti cand dormea la volan, dar este prim data cand autoritatile iau masuri serioase pentru aceste persoane care lasa masina sa se conduca singura. Iata ce a patit un sofer dupa ce a fost prins de radar peste viteza legala in timp ce dormea si folosea autopilotul.

Soferii care dorm la volanul unui model Tesla nu sunt chiar o noutate peste hotare, insa cel despre care vom vorbi astazi a intrat in vizorul autoritatilor. Iata ce a patit un sofer de Tesla dupa ce a fost prins de radar peste viteza legala in timp ce dormea si folosea autopilotul.

Ce este functia Autopilot de la Tesla?

Sistemul Autopilot de la Tesla functioneaza pe baza unor camere de luat vederi, care sunt pozitionate in jurul masinii. In acest fel, software-ul este capabil sa detecteze si sa faca diferenta intre obiectele din jur, iar in acest fel decide cat de departe sunt de masina si actioneaza asupra directiei automobilului, sistemului de franare si acceleratiei.

Citeste si: Cum se verifica, de fapt, o masina electrica Tesla atunci cand vrei s-o cumperi

Foarte interesant este si faptul ca Tesla foloseste chipuri extrem de performante, iar cu ajutorul acestora compania a creat retele neurale care pot invata despre comportamentul soferilor in timp real. Aproape un milion de masini Tesla se afla pe drumurile din toata lumea, iar acest lucru inseamna ca americanii analizeaza constant situatiile si pot imbunatati functia Autopilot.

Bineinteles, toata aceasta informatie este egala cu zero, daca nu este folosita. Drept urmare, sunt folositi algoritmi care transmit masinii ce manevre sa faca in cazul unei situatii complicate. Pe scurt, daca se detecteaza situatia X sau Y, algoritmul ii transmite masinii ce sa faca.

Ce a patit un sofer de Tesla prins de radar in timp ce dormea si folosea autopilotul

Dupa cum spuneam la inceputul articolului, un canadian a fost prins dormind la volanul unei Tesla, iar dupa spusele politistilor, acesta era complet lasat pe spate, iar masina se deplasa la viteza de croaziera. Da, viteza de croaziera, adica 140 km/h!

Se pare ca nu doar soferul dormea, ci si pasagerul din dreapta sa, iar scaunul acestuia era lasat complet pe spate. Totusi, soferii trebuie sa retina faptul ca functia Autopilot a fost creata pentru a ajuta soferul, nu pentru a il inlocui. Drept urmare, Tesla a explicat soferilor ca functia Autopilot necesita atingerea volanului pentru a ramane activa.

Vestea proasta este ca unii soferi au atasat greutati de volan, pentru a pacali sistemul. O practica extrem de periculoasa, conform autoritatilor.

Insa, ce va vom povesti astazi, va va uimi. Dupa ce politia a fost anuntata de unii soferi care au vazut masina fara sofer, autoritatile s-au grabit in oprirea acestui automobil. Totusi, vehiculul s-a comportat destul de ciudat, pentru ca atunci cand au pornit girofarul, masina electrica a accelerat. Mai exact, dupa aprinderea girofarului, Tesla a accelerat pana la 150 km/h.

Pana la urma, vehiculul a oprit, iar politistii i-au dat o amenda soferului. Totusi, acestia s-au razgandit, asa ca soferul s-a ales si cu o acuzatie de conducere periculoasa, conform Codului Penal!

VIDEOCLIPUL ZILEI