Care sunt producatorii de masini care au cele mai bune garantii

Care sunt producatorii de masini care au cele mai bune garantii

Intotdeauna am fost interesati de masinile fiabile si de producatorii care ofera garantii cat mai mari pentru automobilele lor. Iata care sunt acesti constructori ce ofera o garantie mai mare ca a competitorilor.

Atunci cand cumparam o masina, trebuie sa verificam neaparat si garantia pe care producatorii de masini o ofera. Iata care sunt producatorii de masini care au cele mai bune garantii.

Care sunt cele mai fiabile masini?

Inainte sa ne uitam la garantie, ar trebui sa verificam care sunt cele mai fiabile modele de masini. Bineinteles, nu era un secret ca cele mai fiabile masini sunt cele japoneze, asa ca am decis sa vedem care sunt acestea.

Citeste si: Top 5 cele mai fiabile masini second hand pe care sa le cumperi in 2020

Civic deschide topul masinilor japoneze in materie de fiabilitate si avand in vedere ca modelul a ajuns la a 10-a generatie, intelegem ca Honda face o treaba extrem de buna.

Si Toyota Corolla se afla in topul masinilor fiabile si nu uitam faptul ca vorbim despre cea mai bine vanduta masina din lume, un model care a depasit chiar si Volkswagen Beetle.

Daca esti in cautarea unui SUV, atunci ar trebui sa iei in considerare un Lexus RX, iar daca o sa cauti o masina sport, opreste-te la o Mazda MX-5. Mitsubishi Lancer este un alt exemplu de masina fiabila.

Cele mai bune garantii oferite de producatorii de automobile

Si pentru ca am vorbit de producatori japonezi, am decis sa vedem ce garantii ofera acestia, pentru a sti exact ce masina ar trebui sa alegem. Un studiu al celor de la CarWow a stabilit care sunt cele mai bune garantii oferite de producatorii de automobile.

Incepem cu Toyota, ale carei modele sunt acoperite de o garantie de 5 ani sau 160.000 km, care include si o garantie de 3 ani a vopselei. Modelele hibrid ale marcii japoneze vin cu o garantie totala pentru motoare si baterii pentru primii 5 ani. In afara de modelul Hilux, toate vehiculele de la Toyota au o garantie de 12 ani impotriva coroziunii, iar daca vei gasi vreun punct de rugina, producatorul iti va verifica automobilul si se va ocupa de reparatia acestuia.

Si Subaru respecta standardele japoneze, asa ca aceste modele au o garantie de 5 ani sau 160.000 de kilometri. Modelele care sunt exceptate de la regula sunt Subaru WRX STI. Ca si Toyota, Subaru ofera o garantie de 12 ani impotriva coroziunii.

Mitsubishi ofera o garantie de 5 ani pentru vehiculele sale, insa in limita a 100.000 de km. Componente ca bateriile, sonda lambda sau injectoarele motoarelor diesel sunt protejate de o garantie de doar 3 ani sau acelasi numar de kilometri. Garantia de 12 ani impotriva coroziunii este mentinuta si de acest producator japonez.

Cu toate ca nu face parte din categoria automobilelor japoneze, SsangYong intra in topul celor de la CarWow. Surprinzator este faptul ca producatorul ofera o garantie de 5 ani, pentru un numar nelimitat de kilometri. Ati citit bine, nu conteaza cati kilometri parcurgi cu masina si daca o folosesti ca taxi. Mai mult, SsangYong ofera garantie pentru bucse, frane si ambreiaj timp de un an sau 20.000 de km rulati.

Kia ramane compania cu cea mai lunga perioada de garantie si anume 7 ani sau 160.000 km. Niciun producator nu ofera garantie pentru o perioada atat de lunga, dar acesta este un lucru bun si inseamna ca producatorul sud-coreean are mare incredere in masinile sale. Totusi, garantia celor de la Kia pentru baterii se ridica la doar 2 ani, pentru sistemele audio la 3 ani sau 100.000 km, in timp ce vopseaua are o garantie de 160.000 km.

VIDEOCLIPUL ZILEI