Care sunt masinile pe care nicio companie RCA din Romania nu le va asigura niciodata

Care sunt masinile pe care nicio companie RCA din Romania nu le va asigura niciodata

Romanii sunt mari amatori de masini sport, asa ca nu e o surpriza ca acestia cumpara modele ca Ferrari, Lamborghini sau McLaren. Totusi, exista automobile pe care nicio companie RCA din Romania nu le va asigura niciodata. Iata care sunt acestea!

Stim cu totii ca strazile din Romania sunt pline de masini extrem de scumpe, iar romanii nu ezita sa isi cumpere masini produse de Ferrari, Lamborghini sau McLaren. Nu toate acestea pot fi asigurate, asa ca exista masini pa care nicio companie RCA din Romania nu se va incumeta sa le asigure. De ce si care sunt acestea?

Cat costa impozitul la un Lamborghini Urus?

Inainte de toate, am vrea sa va spunem cat costa impozitul la un Super SUV si anume Lamborghini Urus. Pretul de pornire al unui astfel de automobil este de 200.000 de euro si creste in functie de dotarile pe care le are.

Citeste si: Cat costa, de fapt, revizia la modele Ferrari sau Lamborghini

Urus ofera un motor de 4000 cmc, asa ca orice persoana care cumpara unul si il inmatriculeaza pe teritoriul Romaniei, o sa plateasca un impozit anual de 6.160 lei.

Daca raportam la pretul masinii, suma nu este foarte masa, iar cei care isi cumpara un Lamborghini nu au probleme cu banii. Pe mobile.de, pretul unui Lamborghini Urus atinge chiar si 300.000 de euro, asa ca „suma modica” de 1.272 de euro pentrun impozit e o nimica toata.

Ce masini nu sunt asigurate niciodata de companiile RCA din Romania

Ei bine, daca esti cu adevarat pasionat de masinile produse de Ferrari, McLaren sau Lamborghini, aceste companii ofera anumite programe pentru clientii loiali. Cei care cumpara primii editiile speciale sau cele mai rare exemplare, sunt si cei invitati de aceste companii sa participe la programe speciale unde pot invata sa devina piloti de curse.

Pentru a participa la aceste programe, producatorii ofera versiuni de curse ale modelelor si acestea pot fi cumparatate doar de clientii loiali brandului. Vestea buna este ca nu pot fi vandute pentru a face profit si clientii le pot conduce doar pe un circuit de curse sau doar cand compania ii lasa, cazul Ferrari.

Asadar, masinile produse de McLaren, Lamborghini sau Ferrari, care sunt destinate circuitelor de curse sunt cele pe care nicio companie RCA din Romania nu le va asigura niciodata. Acestea nu au voie sa circule pe strazi, nu se inmatriculeaza si pot fi folosite strict pe un circuit de curse.

Pretul este si el ametitor, pentru ca acesti clienti platesc de la cateva sute de mii de euro, pana la cateva milioane, atunci cand vorbim de modele ca Ferrari FXX-K. Bineinteles, si alti producatori de automobile ofera versiuni de curse ale anumitor modele. Aici vorbim despre modele ca Aston Martin Vulcan, Pagani Zonda R, Maserati MC12 Corsa sau Porsche 935.

VIDEOCLIPUL ZILEI