Care sunt, de fapt, optiunile pe care le are Audi dar nu si BMW

Care sunt, de fapt, optiunile pe care le are Audi dar nu si BMW

Cateodata, este greu sa alegi intre o masina produsa de Audi si una de BMW, asa ca o sa cauti noi criterii pentru a diferentia aceste automobile nemtesti. Iata care sunt optiunile pe care le are Audi, dar nu si BMW.

Audi si BMW sunt masini care se afla pe lista multor romani, iar multi dintre ei nu stiu sa aleaga. Daca si tu esti in aceasta situatie, atunci ar trebui sa stii care sunt optiunile pe care le are Audi, dar nu si BMW.

Care sunt cele mai folositoare dotari auto de pe un BMW?

O sa incepem cu una dintre cele mai noi si anume Night Vision, optiunea care iti permite sa vezi si pe timp de noapte, iar in acest fel sa observi obstacole greu de observat, mai ales pe drumurile prost iluminate.

Citeste si: 10 dotari complet inutile care te fac doar sa dai bani degeaba in plus la masina

Sistemul de navigatie se afla si el pe lista noastra si trebuie sa recunoastem faptul ca suntem dependenti de el. Vom avea tot timpul nevoie sa stim la ce ora ajungem la destinatie, unde sunt zonele cu drumuri aglomerate sau cum sa gasim o benzinarie prin apropiere.

Head-up Display (HUD) este acea optiune de care nu te mai saturi, pentru ca efectiv te tine atent la drum si nu mai ai nevoie de nimic. Pe parbriz sunt proiectate toate informatiile de care ai nevoie, asa ca o sa iti tii privirea doar la drum.

Scaunele incalzite sunt extrem de folositoare, mai ales atunci cand tapiteria masinii este din piele, iar noi o folosim in diminetile reci. In numai cateva zeci de secunde, scaunul se va incalzi, iar frigul de afara devine mai usor de suportat.

Optiunea de a intra in masina si a o porni fara cheie, Comfort Access, este poate ce mai folositoare dintre toate. Uita de grija cheii, doar o tii in buzunar si masina se deschide a o simpla atingere.

Ce optiuni ofera doar Audi, nu si modelele BMW?

O sa incepem cu cea mai cunoscuta dintre ele, Quattro, adica acel sistem de tractiune integrala care te poate scoate din zapada de un metru fara absolut nicio problema. Dupa cum bine stiti, BMW nu ofera aceasta optiune, insa vine cu varianta sa a sistemului si anume xDrive. Cu toate acestea, expertii spun ca sistemele ofera senzatii diferite atunci cand sunt conduse.

Mai departe, vorbim despre Audi Multi-Media Interface (MMI), adica acel sistem care controleaza o varietate de functii ale masinii. Acest sistem a fost dezvoltat de Audi si lansat pentru prima oara pe a doua generatie a modelului A8 (D3). BMW nu ofera aceasta optiune, dar vine cu iDrive, adica propria sa versiune a unui sistem similar, care a fost lansat pentru prima data in anul 2001, pe modelul Seria 7 (E65).

Audi Connect reprezinta conexiunea digitala dintre sofer, masina si infrastructura. Acest sistem foloseste conectivitatea online pentru a furniza toate informatiile de care soferul are nevoie. Nu mai e nevoie sa spunem ca nu veti gasi acest lucru pe BMW, insa producatorul german ofera ConnectedDrive, un serviciu similar care promite sa faca viata mai usoara soferilor.

VIDEOCLIPUL ZILEI