Care sunt cele 5 modele de masini care se vand ca painea calda pe autovit

Care sunt cele 5 modele de masini care se vand ca painea calda pe autovit

Masinile second hand se vand cel mai bine la noi in tara, asa ca nu este un secret ca romanii cauta acest tip de autovehicule in detrimentul celor noi. Iata ce modele de masini prefera romanii si care se vand ca painea calda pe autovit.

Cu toate ca dealerii auto se intrec in a oferi cele mai bune oferte pentru masinile noi, romanii aleg de multe ori masini second hand pentru ca sunt mult mai accesibile. Tocmai de aceea, am decis sa vedem care sunt cele mai cautate modele de masini pe autovit si ce prefera romanii.

Ce conditii trebuie sa indeplinesti la Programul Rabla pentru a cumpara o masina noua

Haideti sa vedem, mai intai, ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a iti cumpara o masina noua prin Programul Rabla. Masina ta trebuie sa indeplineasca anumite criterii, asa ca trebuie sa stii urmatoarele lucruri.

Citeste si: La ce sa fii atent atunci cand iti cumperi o masina second hand din Germania

In primul rand, pentru a fi eligibil pentru Programul Rabla, automobilul tau trebuie sa aiba o vechime minima de 8 ani. Totusi, trebuie sa ai mare atentie, pentru ca vehiculul terbuie sa fie inmatriculat in Romania de cel putin 8 ani, cel tarziu la 31.12.2012.

Nu orice rabla se caseaza, asa ca masina pe care o duci trebuie sa aiba toate componentele esentiale functionarii, adica motor, caroserie, roti etc.

Valoarea unui tichet in Programul Rabla este de 6.500 de lei si se poate utiliza pentru cumpararea unei masini noi, ale care emisii nu trebuie sa depaseasca 140 g CO2/km in regim WLTP.

Pe langa cei 6.500 lei, mai poti obtine un eco-bonus de 1.000 lei daca masina pe care vrei sa o cumperi are emisii mai mici sau egale cu 105 g CO2/km in regim WLTP. Daca masina pe care intentionezi sa o cumperi are un sistem hibrid de propulsie, atunci vei mai obtine un tichet eco-bonus in valoare de 2.500 lei.

Cei care vor sa cumpere o masina electrica, pot obtine un eco-tichet in valoare de 45.000 lei. De asemenea, mai trebuie sa stii ca programele Rabla Clasic si Rabla Plus pot fi accesate impreuna, asa ca poti obtine o reducere de 51.500 lei (45.000 eco-tichet + 6.500 lei prima de casare) pentru o masina electrica.

Care sunt cele mai vandute 5 modele de masini pe autovit

Ei bine, atunci cand vorbim despre masini second hand pe autovit, nu credem ca mai e o surpriza pentru cineva ca cea mai cautata marca este BMW. Automobilele nemtesti ii atrag pe romani, asa ca acestia incearca sa gaseasca cel mai bun pret.

Cel mai cautat model de masina este BMW Seria 5, generatia F10. Desigur, nu suntem absolut deloc surprinsi, pentru ca vedem din ce in ce mai des acest tip de automobile. Cel mai ieftin model costa in jur de 12.000 euro, insa pretul creste cu cat numarul kilometrilor rulati scade. Pretul pentru o asigurare CASCO a unui model Seria 5 (F10) este pe masura!

Urmatorul model este Audi A4, un sedan nemtesc la mare cautare printre clientii romani. Vorbim despre generatia B8, al carui pret incepe de la 7.000 de euro si urca in functie de dotarile si de numarul kilometrilor rulati.

Un alt model foarte cautat de la Audi este si A6. Sedanul din generatia C7 poate fi achizionat pentru un pret de 11.000 de euro.

BMW Seria 3, generatia F30, continua sa atraga clienti. Un model in stare buna poate fi cumparat cu un pret de 10.000 de euro.

Topul se incheie cu modelul celor de la Mercedes-Benz si anume Clasa e, din generatia W212. Un astfel de model se poate achizitiona cu un pret de 9.000 euro.

VIDEOCLIPUL ZILEI