Care este cel mai bun producător de de placute de frana din lume

Care este cel mai bun producător de de placute de frana din lume

Sistemul de frana este esential pentru o masina, iar din acest motiv ar trebui sa alegi ce este mai bun. Iata care este cel mai bun producator de placute de frana din lume si cat costa un set.

Placutele de frana sunt o parte esentiala a sistemului de franare de la o masina. Tocmai din acest motiv, ar trebui sa alegi unele performante, pentru ca automobilul tau sa opreasca in siguranta.

La cati kilometri se schimba placutele de frana?

In primul rand, trebuie sa iti spunem ca placutele de frana se inlocuiesc intotdeauna un perechi si trebuie sa fie neaparat noi. Daca nu esti atent si nu o sa le inlocuiesti la timp, acestea vor cauza daune si discurilor de frana, asa ca nu vrei sa bagi mana atat de adanc in buzunar.

Citeste si: Cum arata si cat costa cele mai scumpe discuri de frana din lume

Placutele de frana se schimba atunci cand exista vibratii in volan atunci cand actionezi pedala de frana, cand exista si sunete ciudat cand pui frana, daca masina trage intr-o parte in timpul franarii sau atunci cand grosimea placutei este mai mica de 3 milimetri.

In general, placutele de frana se schimba dupa 20.000-25.000 de kilometri rulati, insa conteaza foarte mult stilul de condus, dar si daca masina este condusa in oras sau la drum lung. La drum lung nu vei folosi atat de mult sistemul de franare, iar placutele se vor schimba la un interval mai mare.

Care este cel mai bun producator de placute de frana?

Ei bine, aici nu este chiar un secret, pentru ca italienii de la Brembo domina acest segment. Placutele de frana de la Brembo sunt asociate, de obicei, cu masinile sport, dar asta nu inseamna ca nu le poti instala pe masina ta. Dimpotriva, poti face acest lucru, iar franarea va fi mult mai eficienta.

Bineinteles, pretul isi spune cuvantul, iar un set de placute Brembo pentru un VW Passat, Golf sau Arteon au un pret de 200 de lei. Desigur, un set de placute produs de compania italiana, poate fi asociat cu un disc de frana Brembo, insa pretul unuia este de 450 lei. Daca mai vrei si un set de etrieri de la brembo, un set depaseste 1.000 de lei.

Dupa cum vedeti, costurile unui kit de frana produs de Brembo sunt destul de mari, insa ia in considerare ca vorbim de siguranta ta. Distanta de franare se va reduce considerabil, iar acest lucru inseamna evitarea anumitor pericole la care esti expus atunci cand conduci. Vrei ce e mai bun, atunci trebuie sa si platesti!

VIDEOCLIPUL ZILEI