Audi va incepe testarea taxi-urilor zburatoare in Ingolstadt

Audi va incepe testarea taxi-urilor zburatoare in Ingolstadt

Luna martie a anului curent ne aducea in fata ochilor ceva ce nu am fi putut crede in urma cu doar cativa ani. Vorbesc despre conceptul unui taxi zburator, prezentat de germanii de la Audi. Ei bine, cine isi imagina in urma cu zece ani ca vom vorbi despre masini zburatoare?!

Practic, pentru cei mai in varsta dintre noi, simtim cum realitatea filmelor scince – fiction se transforma in realitatea noastra cotidiana. Sigur, vorbim pentru moment de un concept care urmeaza sa fie testat, insa parca acea realitate nu mai este atat de departe de noi, nu-i asa? Cel putin eu asa simt in acest moment in care urmeaza sa va povestesc despre testarea unui taxi zburator!

Conceptul taxi-ului zburator prezentat in luna martie a acestui an se numeste Pop.Up.Next si este, mai mult sau mai putin, o simpla cabina cu doua locuri care poate fi atasata de o masina sau de o drona. Cei de la Audi au lucrat pentru acest proiect in colaborare cu specialistii de la Airbus, un nume din domeniul aeronautic care nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare. Ei bine, se pare ca acum nemtii doresc sa si testeze acest taxi zburator, asa ca au trecut la urmatorul pas.

Pentru a putea incepe testele cu acest taxi zburator, cei de la Audi au semnat un acord cu statul german prin care obtine permisiunea de a opera mai multe teste in Ingolstadt. Desi cei de la Audi nu au oferit informatii cu privire la modelul care va fi testat, este mai mult decat probabil ca acesta sa fie Pop.Up.Next, modelul prezentat in aceasta primavara.

Germanii isi doresc ca prin acest proiect sa reduca traficul tot mai aglomerat prezent in toate marile orase ale lumii. De asemenea, si statul german isi doreste o reusita a acestui proiect, industria high-tech avand de castigat fara doar si poate!

Andreas Scheuer, ministrul german al trasnporturilor, s-a declarat incantat in cadrul unui interviu cu privire la acest proiect. Ministrul spunea ca la acest moment, taxi-urile zburatoare nu mai pot fi privite drept o noua viziune aparuta pe piata, ci o posibilitate de a oferi mobilitatii o noua dimensiune. De asemenea, Andreas Scheuer a mai mentionat ca acest proiect reprezinta o oportunitate uriasa pentru companiile si start-up-urile care dezvolta deja aceasta tehnologie.

Inca nu este stiuta data la care vor incepe aceste teste, insa cel mai probabil ca nu va mai trece foarte mult pana la acel moment. Voua cum vi se pare aceasta idee a taxi-urilor zburatoare?

VIDEOCLIPUL ZILEI