Asa greseala?! Un cartel a trimis droguri catre reprezentante Ford din Canada!

Asa greseala?! Un cartel a trimis droguri catre reprezentante Ford din Canada!

Mintile criminale nu au probleme atunci cand e vorba despre a gasi noi moduri, mai creative, de a face contrabanda cu droguri. Posibilitatile sunt nelimitate, de cele mai multe ori fortele de ordine fiind la cheremul lor.

Cu toate acestea, un transport ilegal de metamfetamina din Mexic a incurcat drumul si a ajuns la oamenii nepotriviti. In loc sa ajunga la distribuitorii locali, acestea au ajuns la 13 reprezentante Ford din tot estul Canadei, o greseala de logistica care a costat enorm.

Conform presei locale si Politiei din Ontario, angajatii a patru reprezentante locale, care se ocupau cu inspectia masinilor nou-venite, si-au dat seama ca modelele sedan Ford Fusion erau echipate cu pneuri de rezerva diferite.

La o privire mai atenta, acestia au descoperit ca respectivele cauciucuri erau pline cu metamfetamina si au apelat la autoritati. Politia i-a contactat pe cei de la Ford, care au oferit informatii oficiale din actele de transport ale respectivelor vehicule.

Se pare ca noua din 14 vehicule perchezitionate la 13 reprezentante Ford contineau pachete de metamfetamina. La acestea s-au mai adaugat sase masini care faceau parte din acelasi transport din Mexic. Mai mult, politistii au reusit sa opreasca un alt transport in momentul in care intra in Canada.

La un calcul final, marfa confiscata de politisti ajunge la nu mai putin de 180 de kg, valoarea de piata fiind aceea de 4,5 milioane de dolari.

Dupa toate probabilitatile, conform Politiei, Ford si compania de transport au fost exploatate de „un grup de crima organizata foarte cunoscut”, mai exact de cartelul Sinaloa din Mexic.

La perchezitii ulterioare, politistii nu au mai descoperit droguri in masinile care veneau din fabrica din Hermosillo (Mexic). Se pare ca gruparea infractionala a abandonat ideea si a incercat alte variante.

Traficul de droguri este o operatiune vasta, care aduce traficantilor multe miliarde de dolari anual, o adevarata Hydra a zilelor naostre. Indiferent de cat de multe drumuri inchide politia, traficantii gasesc intotdeauna noi versiuni.

In acest moment, chiar daca membrii cartelului Sinaloa nu mai trimit droguri in cauciucurile de rezerva ale unor modele Ford Fusion, nimeni nu se indoieste ca acestea continua sa treaca peste frontiere in continuare.

VIDEOCLIPUL ZILEI