File de istorie: modelul BMW 3.0 CSL Batmobile din 1974 este verde si arata ca o adevarat bestie!

File de istorie: modelul BMW 3.0 CSL Batmobile din 1974 este verde si arata ca o adevarat bestie!

E o bestie verde si e de vanzare: modelul BMW 3.0 CSL Batmobile din 1974!

Daca va numarati printre fanii adevarati ai marcii BMW si aveti ceva bani in contul din banca, iata o idee si o sansa de cumpara unul dintre cele mai celebre modele ale producatorului din Munchen.

Masina din imagini, un BMW 3.0 CSL „Batmobile”, a fost construita in 1974 si este una dintre cele doar 57 de exemplare din Seria 2 produse vreodata. Modelul are la baza versiunea coupe a lui E9 si a fost modificat special pentru cursele de masini.

Exista, insa, si un element prin care masina iese in evidenta. Mai exact, aceasta versiune este vopsita intr-o nuanta verde Taiga Green, fiind doar unul dintre cele patru modele de aceasta culoare.

Asa cum v-ati dat seama din numele modelului, 3.0 CSL este echipat cu un motor in linie in sase cilindri de 3,0 litri, dar actualul proprietar al masinii a aflat, atunci cand a cumparat-o (in urma cu patru ani) ca masina beneficiaza de un propulsor mai mare, unul de 3,5 litri.

De atunci, acest lucru s-a schimbat, masina fiind echipata acum cu un motor de 3,2 litri construit de specialistii de la Terry Tinney Performance Motors, care au folosit un bloc motor din decembrie 1973. Propulsorul este ajutat de cutie de viteze manuala in patru trepte, iar puterea este transmisa, prin intermediul unui diferential de cursa limitata, catre rotile din spate.

Site-ul pe care a fost listata masina la vanzare anunta si ca actualul proprietar a facut o restaurare destul de serioasa a modelului la scurt timp dupa ce l-a cumparat, asta incluzand si revopsirea acestuia in culoarea sa originala verde metalic Taiga.

Masina este, de asemenea, echipata cu pachetul original „Batmobile”, care include un splitter frontal, roti mai mari pe partea din spate si guri de aer pe aripile fata, in timp ce kilometrajul arata o cifra mai mult decat interesanta: 74.000 de km.

Sa nu uitam, in acelasi timp, ca masina a castigat primul loc in cursa „Legends of the Autobahn” (2015) si a terminat pe trei in San Marino Motor Classic (2019).

In momentul in care scriam acest articol, pretul masinii atinsese deja 120.000 de dolari si nu mai e prea mult pana la inchiderea acestei licitatii online.

VIDEOCLIPUL ZILEI