Incarcator baterie auto. Cat se tine acumulatorul masinii la incarcat?

Incarcator baterie auto. Cat se tine acumulatorul masinii la incarcat?

Incarcator baterie auto. Afla cand ar trebui sa folosesti un astfel de dispozitiv, dar si cat trebuie sa tii la incarcat acumulatorul masinii pentru ca bateria sa aiba tensiunea necesara.

Inainte de toate, nu ar trebui sa uiti faptul ca bateria auto contine acid sulfuric, iar aceasta substanta poate cauza arsuri grave. Drept urmare, te sfatuim sa porti ochelari de protectie si manusi.

Cum sa incarci acumulatorul auto in siguranta?

Incarcator baterie auto. Dupa cum spuneam, inainte de incarcarea acumulatorului auto, ar trebui sa te echipezi corespunzator.

Asadar, o sa ai nevoie de o pereche de ochelari si manusi, pentru ca e nevoie sa iti protejezi masinile si fata intr-un mod corespunzator.

Citeste si: Cat ar trebui sa tina, de fapt, o baterie auto de calitate

Specialistii de la Varta, spun ca bateria masinii trebuie incarcata intr-o incapere bine aerisita, insa sub nicio forma nu ar trebui sa incercat incarcarea unui acumulator auto vizibil deteriorat sau care a inghetat din cauza gerului.

Mai mult, daca ai un incarcator de baterie auto, ar trebui sa il tii inchis inainte de a racorda cablurile la baterie.

Si daca tot am adus vorba de cabluri, ar mai trebui sa stii ca e nevoie sa conectezi cablul rosu pozitiv (+) cu borna pozitita a bateriei, in timp ce cablul negru negative (-) trebuie conectat cu polul negative al bateriei.

Totodata, daca bateria se afla in vehicul, cuplati cablul negru (-) cu blocul motor, pentru ca acesta sa serveasca drept masa. Daca vehiculul prezinta o masa pozitiva, atunci cuplati cablul rosu (+) cu blocul motor. Este nevoie sa te asiguri si ca motorul si toate apartele electrice sunt oprite.

In cazul in care cablurile sunt rupte sau uzate, te sfatuim sa cumperi unele noi, iar daca bateria auto se incinge atunci cand este incarcata ori emite gaze sau stropeste cu electrolit, inchide imediat acel incarcator de baterie auto.

Incarcator baterie auto. Cat se tine acumulatorul masinii la incarcat?

Incarcator baterie auto. Incarcatorul de baterie auto sau redresorul, cum mai este cunoscut, reprezinta cea mai buna solutie atunci cand acumulatorul masinii tale nu mai furnizeaza tensiunea necesara pentru a porni motorul.

Fie ca vorbim despre o baterie veche sau despre o masina pe care nu ai mai pornit-o de luni bune, poti folosi un incarcator de baterie auto pentru a readuce masina la viata.

Pentru ca o baterie descarcata sa se incarce, o sa fie nevoie sa o tii in jur de 12 ore la incarcat. Cea mai sigura metoda de a incarca o baterie auto este sa o demontezi de pe masina, iar apoi sa o montezi dupa ce ai incarcat-o.

Incarcator baterie auto. Dupa ce ai incarcat bateria de la masina si vrei sa te asiguri ca totul este in regula, ar fi bine sa o verifici si cu ajutorul unui voltmetru sau al unui multimetru, pentru a masura tensiunea.

Voltmetrul trebuie sa indice o tensiune de peste 11.5V atunci cand motorul masinii este oprit si de 13.8V cand motorul este pornit si farurile sunt aprinse. De asemenea, ca o alternativa la redresor, poti folosi un jump starter.

VIDEOCLIPUL ZILEI