Hyundai renunta la dezvoltarea unor noi motoare diesel

Hyundai renunta la dezvoltarea unor noi motoare diesel

Motoare Hyundai diesel. Hyundai a anuntat ca a decis sa nu mai dezvolte propulsoare noi pe motorina.

Intr-o lume auto care isi indreapta atentia din ce in ce mai multe catre un viitor electric, motorizarile diesel devin de la an la an tot mai nepopulare.

Informatia cu privire la aceasta decizie nu este inca una confirmata oficial de producatorul sud-coreean, insa presa locala face referire la o sursa apropiata de cei din conducerea marcii.

De ce renunta Hyundai la dezvoltarea noilor motoare diesel?

Motoare Hyundai diesel. Oficialii Hyundai au anuntat recent ca nu vor mai produce incepand de acum noi propulsoare pe motorina, preferand sa isi concentreze atentia pe vehiculele electrice.

Mai mult decat atat, cei de la Hyundai isi doresc sa faca pasi inainte si in producerea unitatilor cu celula de hidrogen.

Citeste si: Cat de sigure sunt masinile care se parcheaza singure? Hyundai recheama modelele din 2020 in service din cauza sistemelor de parcare automata

Chiar daca se va ajunge la aceasta decizie, asta nu inseamna totusi ca motoarele diesel vor fi eliminate complet din oferta producatorului asiatic. Motoarele ce se regasesc la aceasta ora in oferta Hyundai vor continua sa fie produse, ba chiar si imbunatatite!

Aceasta este insa ultima generatie de motoare diesel Hyundai, producatorul sud-coreean preferand sa nu mai faca investii in aceasta directie.

Si nici nu este de mirare ca s-a ajuns la aceasta decizie, multi producatori de renume cochetand deja cu ideea de a renunta treptat la motorizarile de tip diesel.

Decizia de acum nu afecteaza clientii Hyundai de pe multe piete, producatorul sud-coreean eliminand deja din oferta multe dintre versiunile diesel.

Acesta este si cazul Romaniei, acolo unde Hyundai nu ofera la aceasta ora versiuni diesel in clasele mici, mica si compacta.

Aproape toate modelele Hyundai ce pot fi cumparate la aceasta ora din tara noastra, inclusiv SUV-urile, sunt echipate fie cu unitati de motorizare pe benzina, fie cu sisteme electrificate sau electrice 100%.

Ce model Hyundai poate fi cumparat in Romania cu un motor diesel?

Motoare Hyundai diesel. Singurul model diesel din gama Hyundai ce poate fi cumparat acum din Romania este SUV-ul Santa Fe, echipat cu un propulsor CRDI cu capacitate de 2.2 litri.

Pana la aceasta ora nu exista informatii cu privire la faptul daca aceasta decizie va fi aplicata si ofertei comerciale de modele, care se bazeaza acum pe trei propulsoare pe motorina.

Daca ne uitam insa la ceea ce s-a intamplat in ultimul timp in cadrul Hyundai, am putea sa spunem ca cel mai probabil si gama de utilitare va renunta cat de curand la aceste motorizari de tip diesel.

In gama Hyundai si-au facut deja aparitia modele precum LCV-ul Porter 2 Electric sau camionul Xcient, care se bazeaza pe celule de hidrogen.

In plus, ambele modele s-au bucurat de o primire pozitiva in randul clientilor.

VIDEOCLIPUL ZILEI