Hennessey Venom F5. Asa arata versiunea de serie

Hennessey Venom F5. Asa arata versiunea de serie

Hennessey Venom F5. Hennessey prezinta versiunea de serie a hypercar-ului Venom F5, model care va avea un pret de pornire de nu mai putin de 2.1 milioane de dolari.

Hennessey Venom F5. Editie limitata la doar 24 de unitati

Henessey Venom F5
Henessey Venom F5

Hypercar-ul Hennessey Venom F5 a aparut pentru prima data in fata pasionatilor auto in iarna lui 2017, impresionand inca de la prima infatisare din toate punctele de vedere.

Ei bine, iata ca a venit vremea sa facem cunostinta cu versiunea de serie a acestui hypercar, oficialii Hennessey publicand in urma cu cateva zile primele fotografii oficiale si detalii de ordin tehnic cu privire la noul model.

Versiunea de serie a lui Venom V5 va fi construita intr-o serie limitata de doar 24 de unitati.

Livrarile acestor modele se vor face in cursul anului viitor, conform primelor informatii pe acest subiect care au aparut in presa de specialitate de peste Ocean.

Motorizare demna de un hypercar

Henessey Venom F5
Henessey Venom F5

Din punct de vedere tehnic, la baza hypercar-ului Hennessey Venom F5 se gaseste o unitate de motorizare bi-turbo V8 cu o capacitate de 6.6 litri, capabila sa dezvolte nu mai putin de 1.817 cai putere la 8.000 rpm si un cuplu maxim de 1.617 Nm la 5.000 rpm.

Cu o asemenea echipare tehnica sub capota, bolidul se poate lauda cu niste cifre de performante care impresioneaza orice pasionat auto, oricat de pretentios ar fi acesta.

Cifrele de performanta extrem de bune sunt datorate fara doar si poate si masei totale scazute a bolidului, de doar 1.360 de kilograme.

Aceasta valoare a fost posibila datorita unei structuri realizate din fibra de carbon.

Viteza maxima de 500 km/h

Henessey Venom F5
Henessey Venom F5

Mai exact, vorbim despre o acceleratie de la 0 la 100 km/h care poate fi realizata in mai putin de 3 secunde.

De asemenea, sprintul de la 0 la 100 km/h poate fi realizat la bordul acestui Hennessey Venom F5 in numai 4.7 secunde.

Bineinteles, si viteza de top este una care intrece orice asteptari, producatorul american sustinand ca bolidul ar urma sa depaseasca o viteza maxima de 500 km/h.

Potrivit informatiilor de la aceasta ora, toate aceste cifre de performanta vor fi validate de o organizatie independenta in cadrul unui test organizat in 2021.

Ne indreptam atentia acum catre habitaclul hypercar-ului american, care a fost proiectat pornind de la o serie de detalii utilizate in cockpit-ul avioanelor de vanatoare si pe monoposturile din Formula 1.

Asa cum puteti vedea, volanul are o forma speciala, fiind decupat in partea superioara pentru a imbunatati vizibilitatea soferului. In spatele volanului se afla un instrumentar digital de bord. Pe volan se regaseste si butonul pentru selectarea modurilor de rulare – Sport, Track, Drag, Wet si F5.

VIDEOCLIPUL ZILEI