Garnitura chiulasa. Ce simptome are una arsa?

Garnitura chiulasa. Ce simptome are una arsa?

Garnitura chiulasa arsa. Afla ce simptome are una arsa si ce ar trebui sa stii in cazul in care acest lucru se intampla la masina ta.

Nu vorbim despre o piesa scumpa, insa trebuie sa stii ca pentru a o monta, va trebui sa demontezi partea de sus a motorului.

Tocmai de aceea, nu ar fi rau sa stii ce rol are garnitura de chiulasa si de ce este necesar sa fie in stare perfecta.

Nu exista un numar anume de kilometri la care sa o schimbi, asa ca trebuie sa fii atent si la simptomele unei garnituri de chiulasa defecte.

Ce este garnitura de chiulasa si ce rol are?

Garnitura chiulasa arsa. In cazul in care nu stiai, un motor are doua mari parti: prima parte este blocul motor care include pistoanele si cilindrii, dar si o a doua parte care include chiulasa unde se afla supapele, bujiile si arborele cu came.

Citeste si: Simptome bujii defecte. Cum iti afecteaza aceste piese functionarea motorului?

Ei bine, garnitura de chiulasa are rolul sa creeze un spatiu etans intre cele doua parti ale motorului, bloc motor si chiulasa. Drept urmare, garnitura de chiulasa este confectionata din fonta aliata sau aluminiu acoperit cu cauciuc sintetic.

Garnitura de chiulasa mentine presiunea rezultata in urma arderii si previne scurgerea lichidului de racire si a uleiului de motor in cilindri sau in exteriorul motorului.

Vorbim despre o piesa rezistenta, pentru ca aceasta va trebui sa suporte si caldura rezultata din arderea combustibilului si din frecarea celor doua blocuri de metal, care poate ajunge la cateva sute de grade Celsius.

Garnitura chiulasa arsa. Nu uita ca motorul unei masini functioneaza in conditii extreme, cu temperaturi foarte inalte. Daca temperatura este mult prea mare, motorul se poate incalzi si chiulasa poate sari in aer.

Simptome garnitura chiulasa arsa

Garnitura chiulasa arsa. In timp, garnitura de chiulasa se deformeaza si se freaca de cele doua suprafete, asa ca o sa cedeze. Tocmai de aceea, ar fi bine sa stii care sunt simptomele unei garnituri de chiulasa arsa.

Ei bine, in primul rand vorbim despre bule de aer care apar in vasul de expansiune si care provin din compresia cilindrica. Mai mult, uleiul ajunge in lichidul de racire sau pe peretii vasului de expansiune.

Garnitura chiulasa arsa. Lichidul de racire care se afla in vasul de expansiune isi poate mari volumul, fara ca temperatura sa creasca si sa ajunga la 100 de grade Celsius, adica punctul de fierbere.

Tocmai de aceea, exista un kit de testare a lichidului de racire, care iti va indica daca exista sau nu noxe.

Alte defectiuni ale garniturii de chiulasa includ supraincalzirea motorului, pentru ca lichidul de racire incepe sa se scurga, scaderea nivelului de lichid de racire, rateuri ale motorului sau fumul alb care iese pe teava de esapament.

Afla si daca merita sa faci o decarbonizare a motorului sau cum se segmenteaza un motor.

VIDEOCLIPUL ZILEI