Noul Honda Sports Vision GT are 400 de cai putere si a debutat deja la nivel digital

Noul Honda Sports Vision GT are 400 de cai putere si a debutat deja la nivel digital

Asteptam de mult aceasta veste si iata, in sfarsit, o putem impartasi iubitorilor de masini: versiunea Honda „Baby NSX” poate fi vazuta (sau condusa)… si nu este chiar un „Baby NSX”.

Daca interesantul model concept a fost gandit in mod special pentru a intoarce capete, imaginile si fotografiile spion prezentate in lunile anterioare erau, de fapt, cele ale unei versiuni pregatite pentru jocul video Gran Turismo Sport. Aceasta varianta poarte numele Honda Vision Gran Turismo.

Ei bine, astazi, compania japoneza a facut prezentarea completa a noului model GT, masina care vine cu un design dramatic schimbat si un motor extrem de puternic.

Citeste si: Honda S2000 ar putea reveni pe piata daca exista destui doritori

Cu toate acestea, spre deosebire de masinile Vision GT prezentate pana acum, de exemplu McLaren Ultimate Vision GT, noua Honda Vision GT nu este la fel de dramatica. Se pare ca acest nou concept este inspirat de cultura companiei Honda, care pleaca de la o idee extrem de simpla: sa faci lucruri care „arata cel putin distractiv”.

Stilul noului model a fost gandit in studioul Honda din Los Angeles, insa testele finale si dezvoltarea proiectului au avut loc in Japonia.

Plecand de la ideea de „design care se concentreaza asupra omului din masina”, proprietatile aerodinamice ale noului model Honda Vision GT au fost testate atat prin simulari pe computer, cat si in tunelul aerodinamic. Se pare ca inginerii de la Honda au sculptat un model in marime naturala, doar pentru a se asigura ca aceste proprietati sunt exact asa cum se asteapta.

Caroseria este construita integral din fibra de carbon, astfel ca intregul „pachet” nu va depasi in greutate, conform producatorului, 899 de kilograme. Asta cel putin teoretic.

De propulsie se ocupa un motor in patru cilindri DOHC-VTEC de 2,0 litri, care produce nu mai putin de 403 cai putere, forta transmisa rotilor motoare spate printr-o cutie de viteze automata in opt trepte, cu dublu ambreiaj.

Inca nu suntem siguri daca oficialii de la Honda au de gand sa lanseze acest vehicul sub forma unui model concept insa, oricare ar fi situatia, versiunea Vision GT este cu adevarat senzationala. Nu uitati ca o puteti conduce chiar voi, cel putin deocamdata, in noul joc video Gran Turismo Sport, valabil deja pe piata.

Te-ar mai putea interesa:

Honda prezinta Urban EV Concept – viitorul prim model electric din portofoliu

Honda ne prezinta Neuv Concept – masina cu inteligenta artificiala

VIDEOCLIPUL ZILEI