Jaguar Vision Gran Turismo: un model complet electric pregatit deja pentru curse virtuale!

Jaguar Vision Gran Turismo: un model complet electric pregatit deja pentru curse virtuale!

Jaguar Vision Gran Turismo ne va incanta in noul Sony Playstation 4!

Ce se intampla daca pui intr-un blender designul unor modele Jaguar C-Type si D-Type, cele mai moderne masini de curse complet electrice ale marcii britanice, noile I-Type 4 sau I-Pace eTrophy dar si un Sony Playstation 4? Raspunsul a devenit, dintr-o data, foarte simplu: ajungi la acest Jaguar Vision Gran Turismo, un coupe electric gandit sa apara in jocul Gran Turismo Sport.

Pregatit sa-si faca debutul virtual la finalul lunii noiembrie, noul Jaguar Vision Gran Turismo este o masina aproape imposibil de joasa si foarte aerodinamica echipata cu trei motoare electrice care genereaza nu mai putin de 1.005 de cai si un cuplu-forta de aproape 1.200 de Nm.

In joc, masina va atinge 100 de km/h in mai putin de 2 secunde si accelereaza pana la o viteza maxima de 320 de km/h. Pe langa aceste cifre, Jaguar promite gamerilor o masina „perfecta la capitolul manevrabilitate”. A, cat pe ce sa uitam: modelul virtual ajunge la o greutate de 1.400 de kg.

In plus, in comparatie cu alte vehicule electrice, noul Vision Gran Turismo va suna ca o masina cu motor termic. Mai exact, Jaguar a scos de la naftalina noi inregistrari cu motorul unui D-Type Long Nose, care a terminat pe podium in cursa de 24 de ore de la Le Mans din 1957. Asta inseamna ca zgomotul unui motor in sase cilindri de 3,8 litri va acompania acest coupe electric futuristic.

Pana la urma, insa, toate aceste performante sunt aproape pe locul 2 atunci cand ne uitam la forma noului Vision Gran Turismo. Aceasta ne aminteste instantaneu de mai vechile masini de curse Jaguar, dar are pe partea din fata si grila aparte a modelului I-Pace eTrophy, care se intinde pe orizontala intre faruri. Cireasa de pe tort este, daca ne intrebati pe noi, acoperisul care se ridica si permite oricarui sofer virtual accesul facil in cabina.

Odata intrat in cabina minimalista, pilotul sta pe partea dreapta a masinii, intre zona de iesire si partea inalta centrala pe care ne intalnim cu schimbatorul de viteze. Volanul este unul sport si, binenteles, va fi insotit de un instrumentar de bord transparent sub forma unui turn.

Scaunul, daca-l putem numi asa, arata de parca ar fi fost taiat direct in caroserie si nu arata chiar confortabil. Mai mult, cea mai ciudata caracteristica a masinii pare sa fie asistentul ei holografic, care poarte numele KITT-E. Binenteles ca se pronunta „kitty”, ceea ce ne duce cu gandul la celebrul serial „Knight Rider”. Ce trebuie sa retineti, insa, este ca asistentul holografic nu va aparea si in joc.

Speram sa va putem spune mai multe despre noul Jaguar Vision Gran Turismo atunci cand masina va intra oficial in jocul Sony Playstation, adica la finalul lunii noiembrie.

VIDEOCLIPUL ZILEI