Filtru de habitaclu. Ce este si ce rol are la masina ta?

Filtru de habitaclu. Ce este si ce rol are la masina ta?

Filtru de habitaclu. Poate ca si tu ai auzit de acest filtru si nu stiai exact ce face la masina ta sau cum te poate ajuta.

Ei bine, iti explicam in detaliu ce este si ce rol are acesta la un automobil. Nu de alta, dar daca obisnuiesti sa iti conduci masina doar in oras, sigur are nevoie de o inlocuire.

Daca nu ti-ai mai schimbat filtrul de habitaclu demult, atunci ar trebui sa citesti aceste randuri, pentru ca anumite probleme pot aparea la masina ta. De asemenea, si sanatatea ta ar putea fi afectata.

Ce este filtrul de habitaclu si ce rol are

Guri de ventilatie interior masina
Guri de ventilatie interior masina

Filtru de habitaclu are rolul de a impiedica patrunderea prafului ori a polenului in interiorul unei masini si de a mentine aerul curat pentru pasageri.

Vei mai gasi acest filtru sub denumirea de filtru de polen sau filtru de cabina, insa rolul este acelasi.

Citeste si: Sonda lambda defecta. Ce simptome are masina?

Practic, filtrul de habitaclul va retine toate particulele care intra pe gurile aerotermei.

Astfel, toate reziduurile, particulele de praf sau polen vor fi oprite si tu vei respira un aer curat atunci cand conduci.

Totodata, filtrul poate opri patrunderea bacteriilor in habitaclu, dar si formarea mucegaiului.

Exista mai multe tipuri de filtre de habitaclu, asa ca unele vor oferi o protectie superioara, mai ales pentru persoanele care sufera de alergii.

Filtru de habitaclu. Filtrele pot fi simple sau cu carbon activ. Cele simple au mai multe straturi din diverse materiale, insa de cele mai multe ori sunt fabricate din hartie si mase plastice.

Filtrele de habitaclu cu carbon activ sunt asemanatoare celor simple, insa exista un adaos de straturi din carbon activ care creste protectia pasagerilor impotriva bacteriilor sau a agentilor patogeni.

Mai mult, acest tip de filtru poate elimina sau diminua mirosurile neplacute.

Cand trebuie sa schimb un filtru de habitaclu?

Filtru de aer imbacsit
Filtru de aer imbacsit

Mai intai, trebuie sa intelegi ca un filtru de habitaclu imbacsit si plin de impuritati, nu isi va mai indeplini rolul la o masina.

Drept urmare, vei simti un miros neplacut, mai ales atunci cand pornesti instalatia de climatizare.

Mare atentie, pe filtru se poate crea mucegai, iar acest lucru poate duce la blocarea definitiva a acestuia. De asemenea, aerul din masina va deveni foarte periculos pentru sanatatea ta!

Filtru de habitaclu nou/murdar
Filtru de habitaclu nou/murdar

Filtru de habitaclu. Expertii spun ca filtrul de habitaclu trebuie schimbat la fiecare 15.000 – 20.000 de kilometri parcursi sau o data pe an, insa ar trebui sa iei in considerare si zona in care locuiesti sau in care obisnuiesti sa iti conduci masina.

Citeste si: Radiator auto infundat. Cum sa iti dai seama si care sunt simptomele?

Daca locuiesti intr-o zona poluata, atunci filtrul trebuie schimbat mai des, pentru a beneficia de o calitate ridicata a aerului in habitaclu.

Nu uita ca aerul poluat poate cauza bronsite, astm sau boli cardiovasculare.

Un filtru de habitaclu imbacsit este un focar de infectie si este singura bariera intre aerul de afara si cel pe care il respiri in interiorul unei masini. Drept urmare, daca tii la sanatatea ta, nu uita de aceasta consumabila!

VIDEOCLIPUL ZILEI