Fiat Fastback Concept: atunci cand italienii au vrut un Mercedes-Benz GLC Coupe

Fiat Fastback Concept: atunci cand italienii au vrut un Mercedes-Benz GLC Coupe

Fiat Fastback Concept. Fiat se pregateste sa extinda oferta de modele SUV pe piata braziliana, asa ca gigantul italian a prezentat o mica viziune a viitorului din acest segment destul de cautat la Sao Paulo International Motor Show din 2018.

La prima vedere, noul concept Fastback seamana foarte mult cu un crossover inspirat de un coupe, cu o silueta oarecum similara modelului coupe Mercedes-Benz GLC.

Fiat Fastback Concept: un Mercedes-Benz GLC Coupe italienesc

Fiat Fastback Concept
Fiat Fastback Concept

Masina beneficiaza de o pereche de faruri LED duble, unele montate pe marginea capotei si altele pe grila frontala.

Mai mult, conceptul se ridica la inaltimea numelui gratie acoperisului care „curge” si care ne conduce la o pereche de stopuri foarte stilate.

Citeste si: Fuziunea dintre Fiat-Chrysler si PSA s-a incheiat. Stellantis a luat nastere!

Cu toate acestea, e foarte dificil sa nu observam o oarecare similaritate la capitolul stil cu modelele SUV inspirate de forma unui coupe produse de marcile germane BMW sau Mercedes-Benz.

Fiat Fastback Concept. E foarte important, de asemenea, sa nu uitam ca Fastback este, deocamdata, doar un concept ramas la capitolul design exterior.

Versiunea prezentata la Sao Paulo a fost dotata cu geamuri fumurii, asa ca nu a fost posibil sa vedem nimic din dotarile interioare ale masinii.

In plus, Fiat nu a oferit nici un detaliu despre platforma pe care a fost gandita masina sau despre propulsoare.

Daca ne luam dupa marime, prima idee care ne trece prin minte este ca modelul a fost construit pe aceeasi platforma intalnita si sub modelele Jeep Renegade, Compass sau sub pickup-ul Fiat Toro.

Investitii pe piata din Brazilia

Fiat Fastback Concept
Fiat Fastback Concept

Fiat Fastback Concept. Ca o concluzie, directorul comercial al celor de la Fiat, Herlander Zola, a declarat recent: „Fastback reprezinta materializarea schimbarilor prin care trece Fiat in acest moment”.

In discursul de la Sao Paulo Motor Show, presedintele FCA Latam, Antonio Filosa, a anuntat ca gigantul italian intentioneaza sa investeasca peste 2 miliarde de dolari, pana in 2023, in Brazilia, bani care vor fi directionati catre modele noi, motoare noi si, in acelasi timp, noi sisteme multimedia.

Producatorul are de gand sa lanseze, pana in 2023, nu mai putin de 15 vehicule noi pe piata braziliana.

Suntem siguri ca o versiune de serie a conceptului Fastback se va afla printre ele si, mai mult, aceasta masina va ajunge oficial pe piata in jurul anului 2020.

VIDEOCLIPUL ZILEI