Ferrari Breadvan Hommage - o reinterpretare moderna a celebrului 250 GT SWB

Ferrari Breadvan Hommage – o reinterpretare moderna a celebrului 250 GT SWB

Ferrari Breadvan Hommage. Olandezii de la Niels van Rolj Design au publicat recent primele fotografii si detalii cu privire la proiectul Breadvan Hommage, o reintrepretare moderna a bine cunoscutului model Ferrari 250 GT SWB Breadvan.

Istoria acestui model este una extrem de interesanta, aceasta datand tocmai in anul 1962. Totul a pornit in urma cu mai bine de jumatate de secol, atunci cand contele Giovanni Volpi isi dorea cu orice pret un model 250 GTO.

Lucrurile nu erau insa prea usoare in cazul acestuia, Giovanni Volpi avand mai multe disensiuni cu celebrul Enzo Ferrari. In cele din urma, Volpi l-a angajat pe inginerul Giotto Bizzarrini intr-un proiect de anvergura.

Cum a luat nastere Ferrari 250 GT SWB Breadvan

Ferrari 250 GT SWB Breadvan
Ferrari 250 GT SWB Breadvan

Ferrari Breadvan Hommage. Bizzarrini avea sarcina de a imbunatati un model 250 GT SWB astfel incat sa poata concura cu un 250 GTO. Nu era insa un model oarecare, exemplarul modificat in cele din urma de celebrul inginer participand cu un an in urma la Tour de France.

Citeste si: Cum arata si cat costa primul model de Ferrari care va fi scos pe piata in 2021

Proiectul s-a dovedit a fi unul de succes, rezultatul muncii lui Bizzarrini fiind unul incantator. In urma acestui proiect a iesit o masina ceva mai aerodinamica decat 250 GTO, cu aspect de shooting break.

Tocmai din acest motiv, presa franceza a denumit-o La Camionnette, in timp ce englezii au numit-o Breadvan.

Compania olandeza Niels van Rolj Design si-a propus acum sa aduca un omagiu acestui model special.

Astfel, putem vorbi acum despre Breadvan Hommage, un model cu totul si cu totul special. Spunem asta deoarece vorbim despre o caroserie sculptata manual, care ascunde defapt un model Ferrari 550 Maranello.

Ferrari Breadvan Hommage: un model 550 Maranello sta la baza proiectului

Ferrari Breadvan Hommage by Niels van Roij Design
Ferrari Breadvan Hommage by Niels van Roij Design

Ferrari Breadvan Hommage by Niels van Roij Design. Din punct de vedere al infatisarii exterioare, putem remarca inca de la prima privire capota cu prizele de aer incorporate, o imagine care ne aduce aminte imediat de modelul 250 GT SWB Breadvan.

Bineinteles, farurile si bara frontala au fost la randul lor modificate, in timp ce toata sectiunea din spate a fost confectionata dintr-o singura bucata de aluminiu. De asemenea, sistemul de evacure cu patru terminatii a fost realizat la comanda.

Singura legatura dintre acest model unic si 550 Maranellor poate fi observata in cazul parbrizului, acesta fiind pastrat.

Ferrari Breadvan Hommage by Niels van Roij Design
Ferrari Breadvan Hommage by Niels van Roij Design

Ferrari Breadvan Hommage by Niels van Roij Design. La nivelul habitaclului, olanezii au pregatit scaune imbracate in Alcantara de culoare albastra, ceasuri de bord cu aspect retro, un schimbator de viteze fabricat din aluminiu si un capitonaj din piele neagra cu model diamantat.

Avand in vedere ca vorbim despre un model 550 Maranello care se afla in spatele acestui proiect special, Breadvan Hommage este echipat din punct de vedere tehnic cu o unitate de motorizare V12 cu capacitate de 5.5 litri, aspirata natural si capabila sa dezvolte 485 de cai putere si un cuplu maxim de 568 Nm.

Nu avem date despre performantele masinii, insa stim ca versiunea standard Ferrari 550 Maranello este capabila sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 4.4 secunde, in timp ce viteza maxima este de 320 km/h. Ne asteptam ca modelul celor de la Niels van Roij Design sa fie un pic mai incet decat coupe-ul original.

VIDEOCLIPUL ZILEI