Elon Musk: Capacitatea bateriilor noului Tesla Semi va fi de 500 kWh

Elon Musk: Capacitatea bateriilor noului Tesla Semi va fi de 500 kWh

Elon Musk a oferit mai multe detalii cu privire la noul camion electric Tesla Semi, modelul urmand sa intre in productie chiar incepand cu acest an.

Despre noul Tesla Semi se vorbeste din ce in ce mai des in ultima vreme, camionul anuntat cu nu mult timp in urma de Elon Musk trezind destul de mult interes in randul pasionatilor auto si nu numai.

Si nici nu trebuie sa ne mire acest lucru, Tesla a fost intotdeauna unul dintre acei producatori care au reusit sa surprinda prin inovatiile prezentate.

Ei bine, acum vorbim despre un camion electric care va avea o baterie cu o capacitate de 500 kWh.

Ce autonomie ar urma sa aiba Tesla Semi

Tesla Semi
Tesla Semi

Noul camion electric al celor de la Tesla a fost si subiectul de discutie dintre Elon Musk si Joe Rogan, un cunoscut comediant de peste Ocean care s-a facut remarcat in ultimii zece ani si printr-un podcast extrem de apreciat de catre publicul american.

Citeste si: Teslounge, primul showroom dedicat modelelor Tesla, a fost inaugurat in Romania

Unul dintre invitatii preferati ai lui Joe Rogan este chiar Elon Musk, cel care conduce destinele producatorului auto american. In cadrul unui podcast inregistrat recent, Elon Musk a fost intrebat si despre planurile de viitor ale Tesla, printre subiectele abordate fiind si viitorul Tesla Semi.

Potrivit celor spuse de Elon Musk, capul tractor cu zero emisii ar urma sa intre in productie chiar incepand cu finalul acestui an.

Mai interesant decat atat, Tesla Semi ar putea fi primul vehicul 100% autonom al constructorului american.

Citeste si: Tesla prezinta noul Model X Facelift si versiunea Plaid

Asadar, avem deja cateva informatii care ne fac din ce in ce mai interesati de acest viitor model din gama Tesla, chiar si daca nu suntem interesati in mod direct de achizitia unui camion!

Elon Musk a mai sustinut in acelasi podcast al lui Joe Rogan ca una dintre versiunile noului Semi va fi echipata cu o baterie de 500 kWh.

In aceste conditii, versiunea in cauza ar urma sa aiba o autonomie de 482 de kilometri.

Pretul va fi de peste 150.000 de dolari

Tesla Semi
Tesla Semi

Pretul unei astfel de versiuni nu este deloc unul mic, clientii urmand sa scoate din buzunar nu mai putin de 150.000 de dolari.

Cei care isi doresc insa mai mult la capitolul autonomie, vor avea la dispozitie si o versiune care va avea o autonomie de peste 800 de kilometri.

Citeste si: Tesla Model S primeste un facelift in 2021 si versiunea Plaid +

Din pacate, dimensiunile bateriilor acestei variante nu sunt inca cunoscute pana la aceasta ora. Cel mai probabil insa, vorbim despre o capacitate cuprinsa intre 800 si 900 kWh.

Informatii oficiale cu privire la productia noului Tesla Semi nu exista inca, insa zvonurile fac referire la o productie de cel mult 2.500 de unitati pana la sfarsitul acestui an. Toate aceste unitati vor urma sa fie asamblate in cadrul noii uzine din Texas.

VIDEOCLIPUL ZILEI