Cat dureaza, de fapt, incarcarea unei masini electrice?

Cat dureaza, de fapt, incarcarea unei masini electrice?

Durata incarcare masini electrice. Te-ai intrebat vreodata cat dureaza incarcarea unei masini electrice? Ei bine, avem raspunsul pentru tine, asta in cazul in care vrei sa iti cumperi si tu un astfel de automobil.

Trebuie sa stii aceste lucruri, pentru ca astfel vei realiza si daca este necesara investitia intr-un model electric.

Desigur, poluarea este extrem de importanta, insa daca infrastructura nu este pregatita pentru astfel de automobile, atunci investitia intr-un automobil electric nu isi are rostul. Iata ce am aflat.

Merita sau nu sa cumperi o masina electrica in 2021?

Peugeot e-208 electric
Peugeot e-208 electric

Durata incarcare masini electrice. Mai intai, haideti sa vorbim despre investitia intr-o masina electrica, merita sau nu sa o faceti? Raspunsul vine abia dupa ce vorbim un pic despre zona in care locuiti.

Este foarte important acest lucru, pentru ca intr-un oras exista destul de multe statii de incarcare, pe cand in afara oraselor lucrurile stau invers.

Citeste si: Top 5 cele mai asteptate masini electrice in 2021

De asemenea, iti poti instala o statie de incarcare pentru vehicule electrice la tine acasa, iar astfel cresti puterea de incarcare si nu mai depinzi de alte locatii.

Mai trebuie sa stiti ca daca planuiti cumpararea unei masini echipate cu o baterie de capacitate mare, incarcarea completa dureaza mai mult.

In cazul in care planuiesti sa pleci cu masina la birou, iar acolo ai la dispozitie o statie de incarcare la care o poti conecta pe toata durata zilei, atunci iti poti cumpara un automobil electric fara nicio problema.

Durata incarcare masini electrice. Problema intervine atunci cand locuiesti in afara orasului, nu dispui de o statie de incarcare la tine acasa si trebuie sa incarci automobilul la diferite statii.

Sfatul nostru este sa nu te gandesti la o masina electrica, pentru ca nu este cazul.

Doar atunci cand locuiesti in oras, nu faci drumuri prea lungi in afara si beneficiezi de statii de incarcare la tine acasa sau la birou, poti lua in considerare cumpararea unei masini eletrice.

Durata incarcare masini electrice. Cat dureaza?

Durata incarcare masini electrice
Durata incarcare masini electrice

Acum, a venit timpul sa vorbim si despre durata incarcarii, asa ca vom lua ca exemplu o masina cu o capacitate a bateriei de 40 kW.

Pentru a incarca un astfel de automobil, vei avea nevoie de 7 ore, atunci cand folosesti o statie de incarcare cu o putere de 3.7 kW, tensiune de 220 V si un amperaj de 16 A.

Citeste si: Cum poti conduce masini electrice prin Bucuresti fara sa platesti niciun leu

Durata incarcare masini electrice. Atunci cand puterea statiei este de 7.4 kW, la o tensiune de 220 V si un amperaj de 32 A, durata de incarcare este de 5 ore si jumatate.

Bineinteles, cand creste puterea, scade si timpul de incarcare. Astfel, la o statie de incarcare cu o putere de 11 kW, tensiune de 380 V si amperaj de 16 A, durata de incarcare este de 4 ore.

In cazul unei statii de incarcare de 22 kW, cu o tensiune de 380 V si amperaj de 32 A, durata de incarcare este de doar 2 ore.

Vestea proasta este ca statiile cu o asemenea putere sunt greu de gasit, iar instalarea uneia costa destul de mult.

VIDEOCLIPUL ZILEI