Dacia Bigster Concept este noul SUV compact romanesc

Dacia Bigster Concept este noul SUV compact romanesc

Dacia Bigster Concept. Brandul romanesc detinut de Renault a prezentat astazi noul SUV compact in versiunea concept.

Dupa cum bine stiti, nu este chiar o surpriza pentru ca stiam deja ca Dacia o sa renunte la modelul Lodgy, in favoarea unui model SUV.

Monovolumul Dacia Lodgy a inregistrat cifre de vanzari destul de slabe, asa ca nu era chiar o surpriza ca Renault doreste sa renunte la acest model.

Totusi, trebuie sa recunoastem ca Bigster arata extrem de bine, dar suntem foarte curiosi de cum va arata si versiunea de productie.

Dacia Bigster Concept prezinta noua linie de design a companiei

Dacia Bigster Concept
Dacia Bigster Concept

Dupa cum se poate vedea, Dacia Bigster Concept prezinta si o noua linie de design a companiei, dar si un nou logo in forma de diamant. Nu avem inca detalii referitoare la acesta, asa ca ne vom limita sa discutam doar despre acest concept.

Citeste si: Cat vor costa, de fapt, noile modele de Dacia Logan si Dacia Sandero

Cu o lungime de 4.6 metri, Dacia Bigster Concept este cu 28 de centimetri mai lung decat actualul Duster, iar noul SUV va oferi motorizari hibride, dar si „traditionalul” GPL, o optiune destul de populara pe piata din Romania.

Mai interesant este faptul ca Bigster beneficiaza de plastic reciclat, folosit pentru protectiile caroseriei, dar si pentru a ii oferi un aspect robust.

Total diferit fata de modelul Duster, Bigster vine si cu noi semnaturi luminoase, sub forma literei „Y”, pe care le-am vazut si pe noile modele Sandero si Logan.

Conform celor de la Dacia, Bigster cu ofera artificii de design precum elemente cromate sau ornamete cu aspect de aluminiu, pentru ca are o abordare sustenabila a personalitatii sale de off-roader. Drept urmare, plasticul reciclat pare solutia ideala.

Planurile Dacia includ inca doua modele noi

Dacia Bigster Concept
Dacia Bigster Concept

Oficialii Dacia au confirmat faptul ca pana in 2024, compania va lansa si doua noi modele. Unul dintre ele va sosi in anul 2022, iar al doilea va urma in 2024.

Mai mult, Renault vrea sa consolideze relatiile dintre Dacia si Lada pentru a reduce costurile si astfel va reduce numarul de platforme folosite de la 4 la 1.

Cele doua branduri vor lansa nu mai putin de 7 modele pana in anul 2025, iar aici mentionam un model Lada din segmentul C. Suntem foarte curiosi sa vedem si versiunea de productie a Dacia Bigster Concept.

Compania mama, Renault, planuieste sa aduca pe piata modele legendare, precum Renault 5. Surpriza este ca acesta va fi 100% electric. Practic, era electrica a inceput, asa ca ne asteptam sa vedem din ce in ce mai multe masini electrice pe piata!

VIDEOCLIPUL ZILEI