Dacia ar putea renunta la numele Bigster pentru viitorul SUV

Dacia ar putea renunta la numele Bigster pentru viitorul SUV

Pasionatii auto din Romania si-au exprimat nemultumirea cu privire la numele ales de Dacia pentru viitorul SUV al marcii – Bigster, drept pentru care numele viitorului model ar putea fi altul.

Francezii de la Renault au dezvaluit recent strategia pentru viitor a grupului, anuntand cu aceasta ocazie si o serie de informatii extrem de interesante cu privire la planurile celor de la Dacia.

In gama producatorului roman de la Mioveni ar urma sa intre in viitor un nou model de tip SUV, care a fost prezentat de francezi drept “Dacia Bigster”.

Dacia vrea sa renunte la numele Bigster pentru noul SUV?

Dacia Bigster Concept
Dacia Bigster Concept

Numele Dacia Bigster nu s-a bucurat insa de prea mult succes in randul pasionatilor auto din tara noastra, acestia exprimandu-si nemultumirea in mediul online in ultimele zile. In aceste conditii, Dacia ar putea renunta in cele din urma la acest nume!

Citeste si: Dacia prezinta preturile si dotarile oferite pe modelele Logan si Sandero

Denis Le Vot, noul CEO al marcilor Dacia si Lada, a facut un pas in fata si a dat asigurari ca in cele din urma s-ar putea alege un alt nume pentru viitorul SUV despre care vorbeam in randurile anterioare.

Mai mult decat atat, Le Vot a facut chiar si o gluma, spunand ca acest nume “a fost ales langa aparatul de cafea”, lasand sa se inteleaga ca nu ar fi nicio problema daca SUV-ul ar primi in cele din urma un alt nume.

Dacia Bigster a fost inspirat insa chiar din numele lui Duster, fiind folosit cuvantul “big” pentru a atrage atentia cu privire la faptul ca este vorba despre un model de dimensiuni mai mari in raport cu Duster.

Pus in fata reactiilor negative postate de multi pasionati auto din tara noastra, Denis Le Vot a facut un pas in spate si a explicat ca lucrurile se pot schimba extrem de rapid in aceasta privinta.

Le Vot sustine ca acesta este deocamdata numele ales pentru conceptul prezentat, adica Dacia Bigster, adaugand insa ca “este prea devreme sa spunem care va fi numele definitiv al masinii”.

Concluzia nu poate fi decat una singura – numele viitorului SUV nu este cunoscut inca, asa ca nu va asteptati sa fie Dacia Bigster.

Totusi, este de remarcat faptul ca nimeni nu a oferit pana acum explicatii cu privire la nemultumirea legata de numele actual al conceptului.

Vanzari dezamagitoare pentru Dacia in 2020

Dacia Sandero
Dacia Sandero

Dacia intra cu planuri mari in anul 2021, anul recent incheiat dovedindu-se a fi unul destul de delicat pentru constructorul roman.

Potrivit cifrelor, Dacia a vandut in 2020 peste 47.000 de automobile pe piata auto locala, o cifra de vanzari destul de scazuta.

Cu un an in urma, Dacia comercializase in Romania peste 55.000 de unitati. Anul 2020 a fost insa un an dificil pentru intreaga piata auto globala, vanzarile scazand pe marea majoritate a pietelor. Asteptam sa vedem si versiunea finala a conceptului Dacia Bigster.

VIDEOCLIPUL ZILEI