Ce inseamna cod eroare OBD-2 P0335. Simptome si defectiuni

Ce inseamna cod eroare OBD-2 P0335. Simptome si defectiuni

Cod eroare OBD-2 P0335. In cazul in care ai si tu aceasta problema la masina ta, o sa iti explicam ce defectiuni anunta acest cod si de ce ar trebui sa faci o vizita la un service autorizat pentru a o rezolva.

Desigur, sunt mai multe cazuri in care apare aceasta eroare, asa ca nu ar fi rau sa stii in ce conditii si care sunt cele mai dese greseli pe care le intalnim atunci cand mecanicii identifica acest cod.

Ce inseamna cod eroare OBD-2 P0335 si ce defectiuni anunta

In cazul in care si tu ai acest cod OBD-2 P0335, trebuie sa stii ca anunta o eroare a senzorului responsabil cu pozitia arborelui cotit.

Aceasta eroare poate aparea din cauza mai multor motive, asa ca cel mai sigur este sa mergi la un mecanic auto pentru a diagnostica problema.

Citeste si: Clapeta de acceleratie. Ce este si ce simptome are una defecta?

Eroare are mai multe cauze, iar mecanicii auto spun ca acestea pot fi conexiunile electrice slabe, cabluri electrice deteriorate, senzorul responsabil cu pozitia arborelui cotit.

Totodata, codul de eroare mai poate anunta probleme cu o curea de distributie rupta sau lant de distributie rupt ori o eroare la PCM (Powertrain Control Module) sau ECU (Engine Control Unit), adica la calculatorul trenului de rulare.

Dupa cum vedeti, exista mai multe cauze, iar martorul „Check Engine” poate sa nu se aprinda in bord, chiar daca exista una dintre defectiunile mentionate.

Care sunt simptomele acestui cod de eroare

Cod eroare OBD-2 P0335. Simptomele care anunta acest cod de eroare sunt numeroase.

In primul rand, o masina care are acest cod de eroare OBD-2 P0335 poate sa nu porneasca deloc sau poate sa consume mai mult combustibil.

Mai mult, codul de eroare OBD-2 P0335 poate duce la o pierdere de putere a motorului sau la o functionare defectuoasa a acestuia.

Citeste si: Senzor MAP. Ce simptome are unul defect?

Primul lucru pe care trebuie sa faca un mecanic atunci cand duci masina in service este sa o puna pe tester si sa vada ce coduri gaseste in PCM. Acolo sunt inregistrate toate codurile de eroare pe care masina ta le are.

Acest cod de eroare OBD-2 P0335 poate indica defectiuni mecanice serioase sau doar niste probleme legate de instalatia electrica. In orice caz, masina nu ar trebui condusa pana cand aceasta eroare dispare.

Pentru ca acea eroare sa dispara problema trebuie abordata in functie de cauza. Se inlocuieste senzorul responsabil cu pozitia arborelui cotit sau cablurile electrice defecte.

De asemenea, poate fi o problema la PCM si acest modul trebuie inlocuit. Totodata, se verifica si cureaua sau lantul de distributie pentru a vedea daca au aparut probleme mecanice.

PCM primeste informatii de la senzorul de pozitie a arborelui cotit, mai exact cat de repede acesta se roteste.

Daca informatiile sunt gresite, atunci motorul nu va functiona in mod corect. Neaparat cere ajutorul unui mecanic, daca si tu ai aceasta problema.

VIDEOCLIPUL ZILEI