Toyota a fost cel mai mare producator auto in 2020

Toyota a fost cel mai mare producator auto in 2020

Toyota a redevenit cel mai mare producator auto al lumii in 2020, un an in care a raportat o cifra de vanzari de nu mai putin de 9.5 milioane de unitati.

Chiar si in aceste conditii insa, vanzarile producatorului asiatic au scazut in 2020, declinul fiind de 11% in raport cu anul precedent. Cu aceasta cifra de vanzari pe hartie, Toyota a redevenit cel mai mare producator auto din lume, pentru prima oara dupa anul 2015.

Este important de mentionat ca aceasta cifra de vanzari include si marcile Daihatsu, Hino si Lexus.

Cel mai mare producator auto in 2020

Anul 2020 s-a dovedit a fi un an extrem de delicat pentru intreaga piata auto globala, contextul crizei provocate de pandemia de coronavirus dand peste cap intreaga activitate a constructorilor din acest domeniu.

Citeste si: Top 5 cele mai asteptate masini electrice in 2021

Cel mai mare producator auto in 2020. In plus, restrictiile impuse de autoritati in vederea limitarii raspandirii epidemiei au afectat semnificativ cifrele de vanzari ale producatorilor. China, cea mai mare piata auto a lumii, este singura piata care si-a revenit complet in a doua jumatate a anului 2020.

Piata auto europeana se confrunta insa in continuare cu probleme extrem de mari, cifrele de vanzari obtinute de marii producatori scazand pe linie.

Pe ce loc s-a aflat Grupul Volkswagen?

Grupul german Volkswagen, principalul rival al celor de la Toyota in cursa pentru prima pozitie in topul celor mai mari constructori de pe scena auto globala, a comercializat in 2020 un numar de 9.3 milioane de unitati.

In comparatie cu anul precedent, cifra de vanzari a germanilor a scazut cu nu mai putin de 15%. Declinul grupului german a fost afectat puternic de cifrele de vanzari foarte slabe obtinute pe piata auto europeana in 2020.

Cel mai mare producator auto in 2020. La fel ca si in cazul celor de la Toyota, e important de mentionat faptul ca in aceasta cifra de vanzari sunt incluse si brand-urile Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Skoda, Seat, MAN si Scania.

Estimarile pentru anul 2021 sunt ceva mai bune, insa specialistii ezita atunci cand vine vorba despre exprimarea unor cifre clare.

Totusi, analistii se asteapta ca grupul Volkswagen sa revina pe prima pozitie in topul celor mai mari constructori auto la nivel global la sfarsitul anului curent.

Va fi vorba insa doar despre o revenire temporara, aceeasi analisti spunand ca Toyota va domina scena auto globala intre anii 2022 si 2025.

Vorbim despre o scena auto care se afla intr-o continua schimbare la aceasta ora, toti marii producatori ai lumii facand investitii serioase in zona modelelor electrice si autonome.

VIDEOCLIPUL ZILEI