Ce este un cap de bara si care este rolul acestuia la masina ta?

Ce este un cap de bara si care este rolul acestuia la masina ta?

Cap de bara. Iata ce face aceasta piesa pentru automobilul tau si de ce este esentiala pentru functionarea acestuia. Nu de alta, dar daca o sa auzi mecanicii recomandandu-ti un nou capat de bara, ar trebui sa stii ce reprezinta si de ce se uzeaza.

Totodata, simptomele unor defectiuni la capul de bara trebuie stiute de orice sofer. Capetele de bara se schimba atunci cand masina depasteste 100.000 de kilometri sau atunci cand producatorul recomanda.

Ce este un cap de bara?

Un cap de bara este un element ce face parte din sistemul de directie si permite miscarea rotilor in raport cu directia de mers. Capatul de bara are in interior o articulatie cu bila, iar acest element se uzeaza cel mai des.

Citeste si: Garnitura chiulasa. Ce simptome are una arsa?

Cu toate ca vorbim despre o piesa cu dimensiuni reduse, capul de bara este extrem de important pentru siguranta ta, iar daca se rupe poate provoca un dezastru pentru soferi si masina.

Asadar, acel cap de bara este responsabil pentru directia precisa a masinii, asa ca dat viitoare cand mergi pe un drum de munte cu multe serpentine, ar trebui sa te gandesti ca masina ta este pe traiectoria pe care o doresti datorita acelei mici piese.

Simptome capat de bara defect

Cap de bara defect
Cap de bara defect

In primul rand, trebuie sa intelegi ca daca ai un stil de condus sportiv, acest lucru dauneaza masinii. Totodata, cu cat conduci mai linistit, cu atat este mai bine pentru capetele de bara ale masinii tale.

Capatul de bara nu are un pret atat de mare, vorbim despre o piesa care costa in jur de 100 de lei.

Tocmai de aceea, ar trebui sa fii foarte atent atunci cand conduci, iar daca masina ta are una dintre simptomele unei astfel de piese defecte, atunci ar trebui sa o inlocuiesti rapid.

Citeste si: Simptome bujii defecte. Cum iti afecteaza aceste piese functionarea motorului?

Atunci cand masina ta are un cap de bara defect, suspensia din fata se va slabi, asa ca vor aparea vibratii in volan. Mai mult, directia masinii va fi destul de mult afectata, asa ca mecanicii recomanda schimbare ambelor capete de bara.

Cand automobilul tau a intampinat o problema la capatul de bara, ar trebui sa verifici si celelalte elemente de directia, dar si suspensia masinii.

Nu uita ca montarea unor piese auto de calitate inseamna si o durata de viata mai mare.

Pentru a schimba capatul de bara al unui automobil, trebuie sa ridici masina, sa demontezi roata, sa desurubezi capatul de bara de la portfuzeta, dar si de la bieleta de directie.

Neaparat de retinut este faptul ca dupa ce se schimba un cap de bara, se face si geometria rotilor!

VIDEOCLIPUL ZILEI