Caz incredibil in Romania! Un sofer a fost amendat pentru ca a murdarit carosabilul cu noroi de pe strada

Caz incredibil in Romania! Un sofer a fost amendat pentru ca a murdarit carosabilul cu noroi de pe strada

Un conducator auto din Odobesti, judetul Vrancea, a fost amendat de catre Politia Locala pentru simplul fapt ca a murdarit carosabilul de pe strada. Soferul este extrem de nemultumit de ceea ce a patit si este decis sa-si caute dreptatea in instanta, asa cum este si normal pana la urma.

Politia Locala a primit mana libera in ultima perioada si nu se mai ocupa doar de cetatenii simpli care incalca reguli minore in cadrul societatii si au primit cateva atributiuni in zona rutiera, ceea ce le confera si posibilitatea de a amenda soferii, dar si de a dirija traficul rutier.

Soferul din Odobesti a ramas mirat de faptul ca a incasat o amenda de 1.000 de lei doar pentru simplul ca a murdarit carosabilul cu noroiul de pe strada. Povestea este cu atat mai tragi-comica in conditiile in care cel aflat la volan s-a trezit dupa aproximativ 2 saptamani cu o amenda venita prin posta si i se cerea achitarea ei.

Chiar daca totul pare o gluma proasta, soferul a descoperit cu stupoare ca pe amenda venita acasa este notat urmatorul text: „A fost depistat pe strada Marasesti cu pneurile murdare de noroi, imprastiindu-l pe asfalt. Acest lucru incalca articolul 5 din Hotararea de Consiliu Local nr. 25/2017 cu privire la interzicerea pe drumurile publice cu autovehicule proprietate personala, cu pneuri murdare”.

Regula pare la prima vedere excelenta pentru a evita aparitia unor tractoare sau carute de pe camp pe drumurile publice. Multe dintre satele din Romania au un carosabil murdar in special din acest motiv, dar in acest caz lucrurile stau altfel.

Conducatorul auto care a fost amendat sustine ca nu a venit de pe un drum laturlanic si a circulat doar pe drumul pe care a incasat amenda. Soferul a pus mizeria pe seama infrastructurii rutiere modeste din zona respectiva si a sustinut ca nu poate sa duca cu el recipiente cu apa pentru a spala cauciucurile de cate ori se murdaresc din cauza gropilor din asfalt.

Soferul a contestat amenda in instanta si urmeaza ca judecatorul sa decisa daca in cele din urma a comis o ilegatitate sau fapta va fi anulata.

 

VIDEOCLIPUL ZILEI