Bucurestiul mai cumpara inca 690 de autobuze, 100 de tramvaie si 100 de troleibuze. Cat vor costa si de unde vin banii

Bucurestiul mai cumpara inca 690 de autobuze, 100 de tramvaie si 100 de troleibuze. Cat vor costa si de unde vin banii

Primaria Capitalei vrea sa continue procesul de inoire al parcului auto al Societatii de transport Bucuresti. Aproape 1000 de noi vehicule vor intra in urmatorii patru ani in garajul societatii.

Promisiunile autoritatilor arata ca 400 de autobuze Euro 6, 100 de tramvaie, 160 de autobuze electrice, 100 de troleibuze si 130 de autobuze hibrid ar urma sa fie achizitionate in Bucuresti in urmatorii patru ani, fie din bugetul local, fonduri europene sau fonduri de mediu.

O mare parte din fondurile pentru acest proiect a fost deja asigurata. Primarul general, Gabriela Firea, a anuntat ca a obtinut deja o investitie de 230 de milioane de euro din fonduri europene si ca isi doreste ca, dupa achizitionarea acestor vehicule, bucurestenii sa renunte „macar cateva zile pe saptamana” la masinile personale.

„Am reusit astazi (joi, n.r.) sa semnam inca 11 contracte, cu finantare europeana, pe Programul Operational Regional, in valoare de 230 de milioane de euro, din care finantare nerambursabila de aproape 180 de milioane de euro.

Cu ajutorul acestor finantari vom achizitiona 80 de tramvaie, 100 de autobuze electrice si vom moderniza o line importanta de tramvai. In acelasi timp, suntem in procedura de licitatie pentru alte mijloace de transport in comun, aici la Primaria Capitalei, proiecte de peste 100 de milioane de euro, si ma refer aici la 130 de autobuze hibrid si 100 de troleibuze”, a declarat Gabriela Firea.

VIDEOCLIPUL ZILEI