Autobuzele si tramvaiele din Iasi, dotate cu internet wireless

Autobuzele si tramvaiele din Iasi, dotate cu internet wireless

Toate cele 259 de autobuze si tramvaie ale companiei iesene de transport au fost dotate cu dispozitive pentru conectarea la internet wireless, contractul incheiat pe un an cu o companie de telefonie ridicandu-se la 125.000 de lei.

Potrivit primariei iesene, dotarea celor 259 de autobuze si tramvaie cu dispozitive pentru conectarea la internet a fost finalizata, iar calatorii beneficiaza de acest serviciu incepand de vineri.

„Doar printr-un transport public modern, accesibil, confortabil si predictibil, astfel incat sa fie atractiv pentru ieseni, vom putea fluidiza traficul rutier si, astfel, contribui si la reducerea poluarii. Nu ne vom opri aici. Cu fonduri locale si, mai ales, europene, vom achizitiona tramvaie noi si autobuze electrice, vom moderniza integral calea de rulare a tramvaielor si vom implementa sistemul de e-ticketing. in cativa ani, transportul public in municipiul Iasi va deveni unul dintre cele mai moderne din tara”, a declarat primarul Iasiului, Mihai Chirica.

Utilizatorii de smartphone-uri pot folosi nelimitat si gratuit internetul in autobuze si tramvaie, fiind necesar ca acestia sa isi inregistreze dispozitivul in retea doar o singura data. Ulterior, telefonul se va conecta automat la internet (reteaua „CTP Wi-Fi free”).

Valoarea contractului incheiat cu firma de telefonie pentru o perioada de un an este de aproximativ 125.000 de lei.

„Accesul la Internet de mare viteza este un prim pas catre accesul oricui la informatie digitala si e-guvernare, motiv pentru care initiativa Primariei Municipiului Iasi si a Companiei de Transport Public Iasi este un demers firesc pentru o comunitate in plin proces de dezvoltare si modernizare”, a declarat Florin Popa, Business to Business Director in cadrul companiei care a implementat acest sistem.

VIDEOCLIPUL ZILEI