Volkswagen e-up, mai ieftin cu sfert fata de BMW i3

Volkswagen e-up, mai ieftin cu sfert fata de BMW i3

Volkswagen va incerca sa atraga fanii masinii electrice de la BMV, i3, cu o versiune electrica a lui UP, in contextul in care producatorii germani de automobile spun ca versiunile fara emisii de gaze sunt pregatite pentru a fi introduse pe piata de consum.

”Am pozitionat in mod voit modelul UP ca rival pentru i3”, a spus Rudolf Krebbs, seful departamentului de tehnologie de propulsare electrica de la VW. ”Este cel mai bun moment pentru a intorduce propulsia electrica la scara larga”.

VW, care doreste sa devina cel mai mare producator de masini din lume, va prezenta e-Up si e-Golf (o versiune a hatchback-ului consacrat) la Salonul Auto de la Frankfurt. e-Golf are o autonomie de 190 de km, iar e-Up poate functiona aproximativ 160 de km, au spus cei de la VW intr-o declaratie.

e-Up va fi lansat in octombrie la un pret de 26.900 euro (35.500 de dolari), un prêt cu 23% mai mic decat cel al lui i3. Golful va fi lansat primavara viitoare. Noile modele ating un segment de clienti pe care companiile s-au zbatut sa il castige datorita faptului ca acestia sunt dispusi sa plateasca sume mai ridicate in momentul in care isi achizitioneaza o masina.

Carlos Ghosn – directorul Renault si Nissan, leader-ul mondial la nivel de vanzari de masini electrice – a spus intr-un interviu pentru Bloomberg ca cele doua companii nu vor atinge cifra de 1.5 milioane de masini electrice vandute pana in 2016, asa cum era planificat.

Acest lucru ii deschide noi oportunitati lui Volkswagen, care va produce modelele in aceleasi fabrici in care construieste modelele conventionale, reducand costurile si reusind astfel sa devina un competitor important pe piata.

VIDEOCLIPUL ZILEI