Versiunea hibrid a SUV-ului Citroen C5 Aircross, disponibila si in Romania

Versiunea hibrid a SUV-ului Citroen C5 Aircross, disponibila si in Romania

Versiunea hibrid a SUV-ului Citroen C5 Aircross este disponibila incepand cu aceasta toamna si pe piata auto din tara noastra, motorul electric al acesteia asigurand o autonomie de 50 de kilometri.

Toamna acestui an a adus cu sine lansarea pe piata auto din tara noastra a versiunii hibrid a SUV-ului C5 Aircross, importatorul marcii in Romania anuntand ca aceasta este disponibila pe plan local la toti dealerii din tara.

Ce motorizare ofera noul C5 Aircross Hybrid?

Versiunea hibrid a modelului C5 Aircross are la baza o unitate de motorizare pe benzina cu capacitate de 1.6 litri, alaturi de care se regaseste un motor electric cu care se poate rula aproximativ 50 de kilometri. Unitatea pe benzina se poate lauda cu o putere de 180 de cai, in timp ce propulsorul electric ofera 80 kW.

Citeste si: Top 3 vehicule utilitare de la Citroen

In aceste conditii, puterea totala dezvoltata de acest sistem ajunge la 225 de cai, iar cuplul maxim la 320 Nm. Cele doua unitati sunt conectate prin intermediul unei cutii automate e-EAT8. Potrivit oficialilor francezi, aceasta versiune se poate lauda cu un consum mediu foarte bun, de numai 1.7 litri consumati pentru parcurgerea unei distante de 100 de kilometri.

Autonomia electrica a acestei versiuni hibrid a modelului C5 Aircross este asigurata de o baterie Li-Ion de 13.2 kWh, care este amplasata in partea din spate a masinii. Bateria in cauza poate fi incarcata complet in numai doua ore in cazul unei prize de maxim 7.4 kW.

In schimb, daca veti utiliza o priza casnica de 3.7 kW, incarcarea ar putea dura pana la sapte ore. Nivelul emisiilor este, asa cum probabil v-ati fi si asteptat, foarte scazut. Mai exact, vorbim despre un nivel de emisii de dioxid de carbon de numai 39 grame/kilometru.

Preturi Citroen C5 Aircross Hybrid in Romania

Debutul acestei versiuni hibrid pe piata din Romania vine la aproximativ doi ani de la prezentarea oficiala a modelului C5 Aircross si se anunta o optiune interesanta si de luat in seama pentru cei care isi doresc o astfel de motorizare.

Motorizarile clasice diesel si pe benzina nu se mai bucura in zilele noastre de o apreciere atat de mare in randul tuturor soferilor, un numar deja considerabil de clienti de pe piata auto indreptandu-si atentia catre modele hibrid sau electrice.

Asa cum spuneam si in randurile anterioare, versiunea hibrid a lui Citroen C5 Aircross poate reprezenta o optiune de luat in seama pentru cei care isi doresc o astfel de motorizare, insa trebuie stiut ca pretul cerut de francezi nu este deloc unul mic.

Aceasta versiune poate fi comandata si pe piata din Romania, preturile incepand de la 40.800 de euro, un pret aproape dublu in raport cu cel cerut de francezi pentru versiunea entry echipata cu o unitate pe benzina de 1.2 litri.

VIDEOCLIPUL ZILEI