Toyota vrea masini electrice pentru Europa, dar nu acum. Cand va da startul productiei?

Toyota vrea masini electrice pentru Europa, dar nu acum. Cand va da startul productiei?

La nivel de tehnologie noua si de constructii noi, unii dintre constructorii auto isi dau cu parerea sustinand diverse teorii. Daca mai toti se grabesc sa includa si variante electrice pentru modelele pe care le au deja in gama, altii construiesc doar hibrizi sau… nu se gandesc deloc sa renunte le diesel sau benzina pentru ca piata inca cere astfel de propulsoare.

Interesant este ca clientii si posesorii de permis incep sa se documenteze din ce in ce mai mult cu privire la intretinerea unei masini electrice si ce inseamna, de fapt, sa ai si sa sofezi o masina de acest fel. Ce cheltuieli ii revin unei masini de acest fel si la ce ajuta.

Daca oamenii din toata lumea incep sa constientizeze putin cate putin ca asta se va intampla in viitor, iar benzina sau motorina isi vor gasi sfarsitul in cativa ani, Toyota vine si face o afirmatie care ridica multe semne de intrebare: europenii vor cumpara mai multe masini hibride decat vor cumpara masini electrice.

Cu alte cuvinte, Toyota afirma ca hibrizii sunt la putere pe continentul european, nu masinile 100% electrice care, macar in teorie, ar elimina poluarea de tot. Oficialii Toyota nu elimina radical existenta motoarelor electrice, insa isi argumenteaza afirmatia prin simplul fapt ca bateriile electrice sunt mai scumpe decat un propulsor hibrid, iar hibridele contribuie si ele destul de mult la reducerea poluarii.

Lucru total adevarat, insa oare vom ramane aici si nu vom merge mai departe la popularea continentului european cu masini electrice? Nu este acesta, oare, scopul producatorilor de automobile? Sau Toyota vrea sa ne spune cumva, pe departe, ca ea se rezuma la masini hibride si nu isi va completa flota de automobile cu masini 100% electrice?

Daca luam in calcul istoria celor de la Toyota care s-au axat foarte multa vreme pe hibrizi si au ignorat, oarecum, masinile electrice, afirmatia nu mai este deloc ciudata. Daca aceasta venea din partea altui constructor care anunta deja modele electrice 100% poate ca semnele de intrebare ridicate erau ceva mai multe si mai aprinse, mai pline de mister, insa in cazul Toyota declaratia este una cat se poate de… normala. Poate ca ar fi trebuit sa ne asteptam la asa ceva din partea lor.

Toyota nu ia in calcul deocamdata masinile electrice, spunand ca si-au setat o flota intreaga de electrice abia dupa anul 2040, pana atunci oferind masini hibride care merg mana in mana cu ceea ce-si doreste consumatorul.

VIDEOCLIPUL ZILEI