Toyota Camry va inlocui modelul Avensis in Europa

Toyota Camry va inlocui modelul Avensis in Europa

Asa cum se prezinta lucrurile in acest moment, Toyota Camry se pregateste de o revenire spectaculoasa pe drumurile europene, de aceasta data ca model hibrid.

Au trecut 14 ani de cand am vazut ultima data acest sedan japonez de mari dimensiuni pe batranul continent, iar aparitia unui nou Camry hibrid nu poate insemna altceva decat eliminarea de pe piata a modelului european Avensis, care nu s-a bucurat de prea mare succes.

Dupa debutul oficial de la Salonul Auto de la Detroit, din ianuarie 2017, a opta generatie Camry a fost deja scoasa la vanzare in lumea intreaga. Versiunea europeana va fi modificata conform specificului regiunii si se va bucura de o mai buna manevrabilitate si suspensii noi.

Aceasta generatie Camry se bazeaza pe noua platforma TNGA (Toyota New Global Architecture), pe care o intalnim si sub cele mai noi variante Prius si C-HR SUV. Oficialii de la Toyota au declarat ca motivul folosirii platformei TNGA a fost acela de a face din masina un vehicul plin de viata.

Masina va fi propulsata de un motor pe benzina de 2,5 litri, care va avea ca pereche deja familiarul sistem electric hibrid al producatorului japonez.

Aparitia pe piata a noului Camry hibrid inseamna ca Toyota are deja opt vehicule de gen in Europa, incepand cu supermini-ul Yaris si terminand cu marele SUV RAV4.

Sa nu uitam ca acest model – Camry – este unul important pentru producatorul japonez: cu vanzari de peste 19 milioane de vehicule de la debutul din 1982 si disponibilitate in mai mult de 100 de tari.  Modelul se vinde si acum in peste 700.000 de unitati pe an, fiind, conform celor de la Toyota, unul dintre cele mai bine vandute din clasa sa.

Specificatiile tehnice si alte detalii despre versiunea europeana Camry vor fi anuntate in viitorul apropiat, iar vanzarile vor incepe oficial in primul trimestru al anului 2019. Sa speram ca europenii se vor bucura de aceasta schimbare.

VIDEOCLIPUL ZILEI