Toyota Camry, cea mai bine vanduta masina din America

Toyota Camry, cea mai bine vanduta masina din America

Modelul Camry de la Toyota a depasit o recesiune, mai multe rechemari in fabrica pentru revizii si dezastrele naturale si, cu toate acestea, a ramas cea mai bine vanduta masina din America pentru mai mult de un deceniu.

“Pentru cateva generatii, Camry s-a aflat in situatia extraordinara in care Toyota a putut apara pretul si volumul”, a declarat Eric Noble, presedintele Car Lab, un consultant din industrie. “Aceasta lume nu sta pe loc si niciodata nu va da inapoi. Cel mai important moment este prezentul si la fel se intampla si in cazul vehiculelor”.

Vanzarile modelului Camry din Statele Unite sunt peste vanzarile modelului Accord de la Toyota, modelului Altima de la Nissan si peste vanzarile modelului Fusion de la Ford, ceea ce-i asigura pozitia nr.1 pentru al doisprezecelea an consecutiv.

Insa, in 2014, Camry s-ar putea sa nu se mai bucure de acelasi succes. Este posibil sa se intample acest lucru deoarece Ford a deschis o noua linie de asamblare pentru Fusion, General Motors va scoate in fata modelul Malibu, iar Hyundai pregateste noul model Sonata. Chiar daca modelul Camry isi va pierde pozitia de top in anul care vine, Toyota va ramane totusi intr-o pozitie puternica pe piata.

Cel mai mare producator auto din lume si-a revenit mai repede decat se astepta dupa o criza a rechemarilor din 2009 si 2010, urmata de tsunamiul din martie 2011 care a devastat mai multi furnizori din Japonia.  In 2012, compania s-a concentrat pe productia noului Camry pentru a satisface cererile si pentru a-si pastra pozitia fruntasa.

Executivii spun ca profitul este mai important decat volumul productiei. Cu toate acestea, lupta pentru a-si pastra pozitia de top devine restransa pentru Camry, mai ales de cand producatorii de automobile din intreaga lume, inclusiv din Detroit, au inceput sa produca sedanuri de dimensiuni medii competitive.

VIDEOCLIPUL ZILEI